Je gelooft nooit wat Leonie ter Braak met haar placenta deed

In het nieuwste issue van Beau Monde is Leonie ter Braak (37) openhartiger dan ooit.

Lees ook

In het nieuwe issue van Beau Monde, die morgen in de winkel ligt, is Leonie ter Braak (37) openhartiger dan ooit. Zo vertelt de presentatrice dat ze haar placenta onder een magnoliaboom begroef én een andere aan haar buren gaf. Nu kijk je misschien vreemd op, maar ze legt het uit.

LEES OOK: Victoria Koblenko openhartig over seksleven na bevalling

Placenta

Leonie heeft samen met interieurondernemer Floris Koch twee zonen, James (4) en Valentijn (1). De placenta van James begroef ze onder een boom. "De hele familie stond eromheen met zo’n hoofd van: doen we dit nou écht? Maar ik vind het bijzonder dat daar onder die boom, op een landgoed nog wel, voor altijd iets van mij en James begraven ligt", vertelt Leonie.  Hoe ze op dit idee kwam? In bepaalde landen is het een traditie.

Kapotte vriezer

Voor Valentijn wilde ze hetzelfde doen, maar vanwege te weinig tijd kwam het er niet van. Ze bewaarde haar moederkoek in de vriezer, totdat haar vriezer kapot ging. "Toen de vriezer stukging, heb ik die placenta zelfs, zonder dat ze wist wat het was, in de vriezer van de buurvrouw laten logeren", gaat Leonie verder. Of Valentijn's placenta inmiddels een boom heeft gekregen? Het enige dat Leonie daarover kan zeggen is: "Sorry, Valentijn."

BEELD: ANP

Laatste nieuws

Zie ook