Monaco: EHBO voor Les Adorables

Als er ten paleize eens iemand in katzwijm valt, weten prins Jacques en prinses Gabriella daar nu wel raad mee.

Lees ook

Ter gelegenheid van Internationale EHBO Dag lieten prins Albert en prinses Charlene van Monaco hun tweeling los in een Eerste Hulp-tent (oké, hier wordt anders het circusfestival gehouden) waar het duo vlijtig van stepjes viel en de basisbeginselen van het reanimeren bijgebracht werd.

De Grimaldi's hebben patent op dit soort educatieve gezinsuitstapjes, de Doorluchtige Hoogheden vinden dit een prima manier om hun kinderen spelenderwijs te laten wennen aan het soort aandacht waar ze de rest van hun leven mee te maken zullen hebben. Het hele gezin hield het lekker casual: jeans en sneakers, Charlene had voor het goede doel een Rode Kruis-polo aangetrokken en Albert hield in ieder geval de schijn van het staatshoofd zijn op in een blauwe blazer: precies goed voor een middagje charitatief bezig zijn. 

Tijdens de demonstraties werd al snel weer duidelijk hoe verschillend prins Jacques en prinses Gabriella zijn. Jacques wenste onmiddellijk het veilig verkeer parcours onveilig te gaan maken. Hij houdt al snel zo van snelheid als zijn vader, je ziet 'm hier op de achtergrond racen. Gabriella doet haar rugzak zelfs achter het stuur niet af, vrouw naar ons hart. 

Jacques liet zich ook nog even het fenomeen 'bloed stelpen' uitleggen, in verband met zijn racepartij. 

Gezien de geestdrift waarmee Gabriella de faux injectiespuiten hanteerde, kan Charlene later gewoon bij haar dochter terecht voor haar botox en fillers. Kijk Jacques haar eens lief assisteren, het is echt een dynamisch duo.

Verder lijkt het ons typisch iets voor Monaco om de verkeersveiligheid met diverse helikopters te trainen. As you do. 

 

Foto's © Palais Princier

Laatste nieuws

Zie ook