Woede over prinses Eugenie’s megalomane bruiloft

Yikes. De bruiloft van 'prinses wie?' wordt groter dan die van prins Harry en hertogin Meghan.

Lees ook

In Engeland klinkt steeds meer gemor over de aanstaande bruiloft van prinses Eugenie van York met Jack Brooksbank, die groter wordt dan die van prins Harry en hertogin Meghan.

Het stel (en we vermoeden dat hun ijdele ouders prins Andrew en hertogin Sarah hier iets mee te maken hebben) heeft meer gasten uitgenodigd dan er in St George's Chapel in Windsor passen.

Er zijn 850 uitnodigingen verstuurd, terwijl de kerk met 800 mensen al bomvol zit. Zouden alle genodigden komen, dan moet het personeel er stoelen bijzetten en komt er een nachtmerrie aan brandweerverordeningen bij.

Critici maken zich overigens niet zozeer druk over de feesten (die worden door de Queen en Eugenie's vader, de hertog van York betaald), maar over de steeds verder oplopende kosten voor beveiliging, die voor rekening van de belastingbetaler komen.

Hadden Harry en Meghan aan één dag feest voldoende om hun verbintenis te vieren, Eugenie en Jack smeren de festiviteiten uit over twee dagen. Op 12 oktober wordt er getrouwd, trakteert de Queen de gasten van haar kleindochter op een lunch en is er 's avonds een black tie feest in de Royal Lodge, de residentie van prins Andrew. Wie na die dag nog overeind kan staan, kan zaterdag doorfeesten in de Royal Lodge bij een feest dat 'festival en kermis' als thema heeft meegekregen.  

Veelbelovend vanuit het standpunt van glamour (maar verontrustend als je denkt aan de kosten) is het feit dat de prinses Peregrine Armstrong-Jones heeft ingehuurd. Dat is de celebrity party planner die in 1999 het hysterische trouwfeest van de Beckhams organiseerde in Luttrellstown Castle bij Dublin. Voor wie het zich niet meer herinnert: his 'n hers tronen, meer kledingwissels dan bij een modeshow en heel veel paars met gouden appeltjes. Serieus, we kunnen niet wáchten tot 12 oktober.

Lees ook

 

Foto's © Getty Images, BSR Agency, OK Magazine

Laatste nieuws

Zie ook