Beautytips: zó stel je je skincareroutine samen

Wat is een skincare routine eigenlijk en welke producten horen daarbij? 

Lees ook

De meeste vrouwen weten vaak niet hoe ze hun huid moeten behandelen en wat een goede routine voor ze zou kunnen zijn. Maar wat is een skincare routine eigenlijk en welke producten horen daarbij? Paula’s Choice wil het je zo makkelijk mogelijk maken om jouw persoonlijke routine te vinden.

Waarom heb ik een huidverzorgingsroutine nodig?
Een huidverzorgingsroutine is de basis van een gezonde huid. Wat je huidtype ook is, je huidverzorgingsroutine bestaat uit minimaal vier producten: een milde gezichtsreiniger, een exfoliant, een dagcrème met minimaal SPF 30 en een nachtcrème. Dit noemen we een essentiële routine en is het minimale wat je nodig hebt om je huid langdurig gezond en stralend te houden.

Hoe weet ik welk product geschikt is voor mij?
Je huidtype bepaalt welke textuur het beste bij je huid past. Een algemene richtlijn bij het kiezen van een geschikte textuur voor jouw huidtype: bij een normale tot droge huid kies je voor een crème- of lotiontextuur die je huid voedt en hydrateert, bij een vette huid kies je voor producten met een lichte textuur of een gel die je poriën niet verstoppen, als je een gecombineerde huid hebt kun je een product met een lichte textuur gebruiken op de vette delen van je huid en een product met een lotiontextuur voor de droge delen van je gezicht.

Hoe kan ik mijn routine aanpassen aan de behoeften van mijn huid?
Gaandeweg kun je erachter komen dat jouw huid meer nodig heeft dan een essentiële routine. Als je de routine wilt uitbreiden, heb je producten nodig die specifieke huidproblemen aanpakken. Welke producten je kiest, hangt af van welke huidproblemen je hebt. De producten die je kan gebruiken om je huidverzorgingsroutine uit te breiden: toners, serums, boosters, treatments en essences. Elk van deze producten heeft een ander doel.

Welke volgorde heeft een uitgebreide huidverzorgingsroutine?
Stap 1: Gezichtsreiniger Stap 2: Toner Stap 3: Exfoliant Stap 4: Booster, treatment en/of serum Stap 5: Dag- of nachtcrème Als je een booster, serum en/of treatment aan je routine toevoegt, is het handig om ze op volgorde van de textuur aan te brengen. Begin met het meest vloeibare product en bouw op naar de dikste textuur.

Paula says: routine! “It takes a system to get what you want.” Succes!

BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws

Zie ook