Ria Bremer (79) stopt niet met tv-maken

Volgend jaar wordt Ria Bremer tachtig, maar ze stopt niet met werken.

Lees ook

Er is geen gebied in de geneeskunde of wetenschap waarin meer verandert dan in de voortplantingsgeneeskunde. Dit zegt Ria Bremer, die voor AVROTROS een driedelige serie heeft gemaakt onder de naam Hoe bevalt Nederland.

LEES OOK: Monique Westenberg boos om ongevraagd advies

In de serie vergelijkt Ria Bremer actuele cijfers van een groot zwangerschapsonderzoek onder 16.000 vrouwen met de cijfers die ze 35 jaar geleden verzamelde voor een thema-uitzending van Vinger aan de pols over zwanger worden, zwanger zijn en bevallingen.

Voorplanting

In 35 jaar tijd is veel veranderd, stelt Bremer vast. “Ik vat het graag samen door te zeggen dat de baarmoeder een operatiekamer wordt en de slaapkamer steeds vaker verhuist naar het laboratorium. Het is bizar.” Bremer toont in haar nieuwe programma Hoe bevalt Nederland de nieuwste ontwikkelingen in de voortplantingsgeneeskunde. “Er kan zoveel, waar gaan we naartoe?”

Afscheid

Volgend jaar wordt Ria Bremer tachtig, maar ze stopt niet met werken. Hoe Bevalt Nederland wordt dan ook niet haar afscheid, verzekert ze. “Ik heb nog een briljant idee, dus wie weet.” Dat ze tachtig jaar wordt, noemt ze een mooie mijlpaal.

“Als je dat mag beleven in goede gezondheid en dan nog zo lekker leuk mag werken, dat is wel fijn.” Twee jaar lang heeft ze aan de serie gewerkt. "Een heftige klus. Het was passen en meten om al dat materiaal dat we hebben gedraaid mooi te verdelen over drie programma’s van 45 minuten. Maar het is gelukt en ik ben niet ontevreden.” Hoe Bevalt Nederland is vanaf woensdagavond te zien om 20.30 uur op NPO 1.

BRON: PANORAMA, BEELD: ANP

Laatste nieuws

Zie ook