Kassa! Zó verdienen aristo’s een centje bij

Ook vage prinsen en hosselende hertoginnen kunnen leuk cashen op hun royal aura.

Lees ook

Je zal maar niet tot de royal eredivisie behoren en gewoon in je eigen onderhoud moeten voorzien. Dan wordt het wel héél verleidelijk om dat royal aura ten gelde te maken.

Kinderen van een prinses, onbekende lords en ladies, vage prinsen uit verre streken – de royal associatie is lekker en kan zomaar een fijn zakcentje opleveren in de vorm van een ambassadeurschap voor een al dan niet luxe label.

Sarah

Kampioen schnabbelen is Sarah, hertogin van York, die zich uit de schulden wist te hosselen door zich te lenen voor het aanprijzen van de Weight Watchers…

…blenders…

…krultangen…

… en porselein…

…en ze liet zich ook strikken voor een cameo in 'Friends', toen het cameramobieltje duidelijk nog niet was ingeburgerd.

Daarnaast is ze Queen of de Freebie: laat ze haar gezicht zien bij iets van Michael Kors, dan gaat ze geheid met een gratis dure zonnebril naar huis. En is ze niet te beroerd om daar even mee te poseren.

Mateen

Abdul Mateen, prins van Brunei, komt uit een schathemelrijke koninklijke familie en leeft het soort bestaan waarin hij tijgers als huisdier heeft. Desalniettemin laat hij zijn pololiefhebberij gaarne sponseren.

Eleonore

Eleonore van Habsburg schnabbelt het geld voor haar vele, vele reizen bij elkaar met dank aan modellenklusjes voor Dolce & Gabbana.

Padmanabh

Prins Padmanabh Singh is hoofd van het Huis van Jaipur, wat niet echt indruk maakt in India, dat al jaren een republiek is. Maar goed, ook als maharadja-in-naam-alleen wil je wel eens wat. En voor prins Pad is dat polo: hij laat zich sponsoren door La Martina…

…al is hij ook al als model gespot bij Dolce & Gabbana.  

Amelia

 

Een bericht gedeeld door Mel ? (@amelwindsor) op

Lady Amelia Windsor (links) is duidelijk verrukt over haar schnabbeltjes, zoals hier bij Selfridges.

Pierre

Pierre Casiraghi, zoon van prinses Caroline van Hannover en Monaco, zit op een indrukwekkend trustfonds en is daarnaast succesvol ondernemer. Maar er kan altijd nog wel wat geld bij, gezien zijn ambassadeurschap voor een peperduur horlogemerk. 

Tatiana

Ondanks de trustfondsen van haar en haar man Andrea Casiraghi, die samen tegen een miljard euro aanschurken, leek het Tatiana Santo Domingo 'wel geinig' om een dingetje te doen voor Baby Dior, met haar kinderen Sasha en India. Tatiana is de schoondochter van prinses Caroline van Hannover en Monaco.

Zara

Zara Tindall, de dochter van prinses Anne, heeft naast haar 'ambassadeurschap' voor outdoormerk Musto…

…nu ook sponsoring van Landrover te pakken. En ze is er blij mee!

Charlotte

Charlotte Casiraghi, dochter van prinses Caroline van Hannover en Monaco, was jaren het gezicht van Gucci Hippique en make-up en pruilde zich met de enige gezichtsuitdrukking waar ze over beschikt door campagnes heen. In ruil maakte Gucci onder andere haute ruiterkleding voor haar.

Nu Charlotte's carrièrekansen als springruiter in rap tempo afnemen heeft ze wijselijk de switch gemaakt naar Yves Saint Laurent. Zelfde gezichtsuitdrukking, hippere kleding, miljoenencontract én gratis couture: well played, Charlotte.  

 

Openingsfoto's © ANP, Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook