Wat een pláátje! 8 royal tableau jurken

Het is niet voor muurbloempjes, een jurk die eruit ziet als een collage van een adhd'er.

Lees ook

Landschappen, gebouwen, standbeelden en zelfs een achtbaan – kroonprinses Victoria heeft van alles op haar cocktailjurk staan. Je moet het maar durven, zo'n drukke print!

Tableaujurken zijn hot onder royals. Nieuwe digitale printtechnieken op textiel maken bedrukte stoffen mogelijk waarop de kleinste details te zien zijn. En ze zijn vrolijk en trendy, what's not to like? Het enige nadeel is dat ze erg nadrukkelijk aanwezig zijn en over het algemeen maar een of twee keer kunnen worden gedragen voor mensen gaan zeggen: 'Hé, daar heb je dat mens met die achtbanen weer.' Hoe dan ook, ze zijn niet weg te denken uit de Royal Wardrobes van de huidige lichting fashion forward royals. Wat vind je, hot or not?

Victoria 

De Rollercoaster Jurk van kroonprinses Victoria van Zweden bleek een perfecte cocktailjurk om even wat prijzen in uit te reiken…

…en je raakt er in eerste instantie echt niet op uitgekeken. 

Het is niet haar enige tableaujurk, eerder maakte de prinses furore in deze Jennifer Blom Frida japon met zwanenprint. 

Máxima 

Koningin Máxima droomde in deze Valentino (circa 4000 dollar) alvast een beetje van de vakantie. Ze droeg hem bij het inkomend staatsbezoek van Griekenland aan Nederland en stond hier met een stevige hersenschudding, na een val. 

Het is niet haar enige plaatjesjurk, tijdens een staatsbezoek aan China droeg ze deze Mattijs van Bergen, geïnspireerd op het werk van Van Gogh. Ook hier was ze trouwens goed ziek, ditmaal van een nierbekkenontsteking. 

Hare Majesteit was overigens trendsetter qua tableau-prints: in 2011 droeg ze al deze Akris naar de zomerfotosessie in Italië. 

Mary

Kroonprinses Mary van Denemarken blijft niet achter, zij liet de Philosophy van Alberta Ferretti iets langer maken in verband met de royal zedigheid en draagt 'm met eenvoudige accessoires. 

Kitty

Als gezicht van Dolce en Gabbana is lady Kitty Spencer uit te tekenen in de tableauprints van het Italiaanse duo, dat nu eenmaal dol is op drukte. Deze outfit was tijdens een Alta Moda-show…

…maar ze draagt ze ook privé.

 

Foto's © ANP, BSR Agency, Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook