Twan Huys krijgt kritiek op eerste RTL Late Night

Op sociale media is heel wisselend gereageerd op de eerste RTL Late Night met Twan Huys.

Op sociale media is heel wisselend gereageerd op de eerste RTL Late Night met Twan Huys. De een vond het saai en langdradig, de ander juist sterk en geslaagd. Er was een rode draad: veel mensen op Twitter verbaasden zich over het ontbreken van versnaperingen en de glazen met water. Bij Humberto Tan stonden kaasstengels op tafel en dronken gasten vaak wijn of bier.

Tan moest na een enorme daling in kijkcijfers plaatsmaken voor de meer journalistieke Twan Huys (54). Met de oud-Nieuwsuur-presentator wil RTL een scherpe, urgentere toon aanslaan.

In de eerste uitzending sprak Huys met onder anderen voetballer Wesley Sneijder en oud-Apache-piloot Roy de Ruiter. Zangeres Shirma Rouse was als speciaal verslaggever naar de uitvaart van zangeres Aretha Franklin gevlogen.

Uitzending

Verder zat de advocaat van Lili en Howick, Flip Schüller, aan tafel. In de uitzending werd direct gemeld dat de twee kinderen die deze week uitgezet worden naar Armenië niet langer waren ondergedoken.

Huys wil dat RTL Late Night meer aanhaakt bij het gesprek van de dag. Het programma heeft daarom twee nieuwe elementen. Zo gaat Lex Uiting (ex-BNNVARA) dagelijks "op geheel eigen wijze ‘t land in om filmpjes te maken voor RTL Late Night met Twan Huys!" Maandag ging hij langs bij columnist Hugo Borst die zijn mening gaf over Wesley Sneijder

Het logo van RTL Late Night heeft een nieuw jasje gekregen. Het paarse beeldmerk is voor het nieuwe tv-seizoen omgetoverd tot een vierkant oranje logo. Het liveprogramma komt niet meer uit hotel Schiller, maar vanuit De Hallen in Amsterdam. Het nieuwe decor heeft volgens Huys veel weg van een New Yorkse loft.

 

Laatste nieuws