Alles over de nieuwe tiara van prinses Marie!

Deens design, Frans juwelenhuis, prachtige naam - bling it on!

Lees ook

Nieuwe tiara's komen niet zo heel vaak voor, dus de opwinding was groot toen prinses Marie van Denemarken bij het galadiner voor de Macrons binnenschreed met een onbekende diamanten droom op haar hoofd.

Het stuk heet de Nuit Claire Tiara (Heldere Nacht Tiara, Lyse Naetter in het Deens) en is gemaakt door Mauboussin, volgens Heaven LM die deze scoop binnenhaalde. Prinses Marie ontwierp de tiara samen met de designers van het Franse juwelenhuis dat al sinds 1827 prachtige flonkers aan royals assorti levert.

Het stuk is speciaal gemaakt voor het staatsbezoek van Frankrijk aan Denemarken en was vooralsnog een 'eenmalige lening' aan de prinses. In de praktijk betekent dit dat het ding niet haar persoonlijk bezit is, maar dat Marie 'm vaker mag lenen voor speciale gelegenheden. Ook haar schoonzus Mary heeft zo'n deal met een juwelier, waarbij ze een tiara exclusief mag lenen in ruil voor de publiciteit die dit het juwelenhuis oplevert. Nice.

Marie bedacht de naam en inspireerde het ontwerp en de kleuren op de heldere, lichte zomernachten in Denemarken.

De tiara is gemaakt van wit palladium goud met kleine diamanten en saffieren en heeft een druppelvormige saffier van 6.82 karaat in het midden. De prinses koos voor een op Denemarken geïnspireerd design en een Frans atelier om de speciale band die ze met beide landen heeft te benadrukken, als Française die een Deense prinses werd.

Bij de tiara hoort ook een ring, de Tellement Sublime, van wit goud, diamanten en een blauwe saffier. Alle reden dus voor opwinding onder de menselijke eksters.

 

Foto's © ANP, Mauboussin, bron: Heaven LM    

Laatste nieuws

Zie ook