Ilse Delange vindt zichzelf geen naïef kuiken meer

Hoewel ze al een ouwe rot in het vak is, is Ilse Delange nog steeds oprecht blij als haar liedje op de radio wordt gedraaid.

Lees ook

Hoewel ze al een ouwe rot in het vak is, is Ilse Delange nog steeds oprecht blij als haar liedje op de radio wordt gedraaid. Wel zegt ze geen naïef kuiken meer te zijn en kan ze dingen sturen zodat het gaat zoals zij wil. "Je zult mij niet over een rode loper zien paraderen in de hoop op een fotootje in een blad."

LEES OOK: Gordon krijgt rol in The Voice Senior

Ilse zegt het podium altijd zo groot mogelijk te maken, maar gaat zichzelf niet verloochenen. "In Nederland zijn de rode lopers en roddelbladen niet nodig voor een goede muziekcarrière." De zangeres viert vrijdag het twintigjarig jubileum van haar debuutplaat World of Hurt met een nieuwe soloplaat, na vijf jaren toeren met The Common Linnets. "Met de Linnets in de tourbus was alles wat ik ooit graag wilde. 's Ochtends zo’n stad binnenrijden in de wetenschap: vanavond spelen we hier. Ultiem geluk vind ik dat. Daar droomde ik van toen ik in de muziek begon’’, aldus de Twentse in het AD.

Kleurrijk

Toch vond ze het tijd om naast de country van The Common Linnets weer pop te maken. "Die vrolijke, kleurrijke en energieke kant mag wel weer op de voorgrond komen." Op 2 februari staat DeLange in de Ziggo Dome, waar ze naast haar nieuwe album nog veel meer nieuwe muziek wil spelen. "Maar wat dat is, laat ik nog even mysterieus."

BRON: BUZZ E, BEELD: ANP

Laatste nieuws

Zie ook