Column Ella: De wet-set van St. Tropez

Aan de Rivièra is het tijd de hot-or-not- balans op te maken als voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Lees ook

"Aan de Rivièra is het tijd de hot-or-not- balans op te maken als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Wie nog geen ‘Save the date’ heeft gekregen voor de royal wedding van prinses Eugenie kan het schudden.

De St. Tropez-minnende prinses van York breekt met de traditie dat Elton John als alternatieve Queen Mum bij alle events rond de Windsors aanwezig is. Ze heeft Robbie Williams uitgenodigd en zijn dochtertje is een van haar bruidsmeisjes. Hou Robbie de komende weken scherp in de gaten om te zien hoe hij dit buitenkansje optimaal zal uitmelken.

What else? Rum is de nieuwe gin. Wie viral wilde gaan, lurkte aan zwarte, hartige cocktails met inktvis. En wie een béétje wilde meetellen bij het flaneren, bezweek bijna onder de zonnehoed La Bomba van wonderkind Jacquemus – slechts 655 euro, kóópje – die ook kan dienen als parasol, abri en trekkerstent. In enkele weken tijd verdrong deze mon- struositeit de Fendi-logo’s en greep op menig pittoresk plekje de macht. Ook al omdat het onmogelijk is iemand met deze supersized hoed te passeren in, pakweg, de smalle straatjes van Antibes, wat gegarandeerd exclusief voelt. Intussen maakten miljardairs zich druk over de concurrentie voor de kust, waar een onderdeurtje onder de superyachts de show stal. Voor de wet-set is het normaal geworden om meerdere helidecks, een personal onderzeeër en een garage voor de boot-Bentley aan boord te hebben. Met de komst van een uitklapbaar kunststrand op de achtersteven leek het maximale aan luxe wel te zijn bereikt.

Zodat de komst van de Aviva voor grote onrust zorgde. Het is weliswaar met 98 meter lengte niet het grootste jacht, maar het bevat – en dat is uniek – wel een indoor tennisbaan van wedstrijd- afmetingen. “Het net kan worden verwijderd, dan is het een sporthal,” aldus de Britse eigenaar. Dat is vijfvoudig miljardair Joe Lewis, die op zijn 81ste als de hoofdprijs van het golddiggers-assortiment wordt gezien. Waarmee dit jaar het officiële jachtseizoen verrassend vroeg is begonnen.

Voor vaste Saint-Tropez- gangers, die net als Elton geen invite wisten te scoren voor het jawoord van Eugie, is er nog hoop. Kort voor Kerst wordt het burgerlijk huwelijk voltrokken van Charlotte Casiraghi, de oudste dochter van prinses Caroline van Hannover en Monaco. Ze trouwt met de Franse upperclass regisseur Dimitri Rassam. Het is allemaal heel bon chic, bon genre. De Grimaldi’s vieren dit soort hoogtijdagen meestal in stijl in Monaco en Gstaad. En voor de zomer van 2019 staat al een enorm feest gepland, dus er is iets om naar uit te kijken. Naast het drijvende tennisveld dat ongetwijfeld de jachthit van 2019 zal worden. Niet omdat het moet, maar omdat het kan."

Laatste nieuws

Zie ook