Flag Dressing: Denemarken versus Frankrijk

Wel een beetje jammer dat Brigitte Macron niet één wit accessoire had...

Lees ook

Hilarische taferelen in Kopenhagen, waar de royals en de Macrons hun uiterste best deden om elkaar zo diplomatiek mogelijk te begroeten.

Franse president Emmanuel Macron is met zijn vrouw voor een staatsbezoek in Denemarken.

Het ging meteen al mis tussen Brigitte Macron en kroonprinses Mary, die allebei vrijwel dezelfde kleur rood hadden aangetrokken. Iets waar de Premiere Dame zichtbaar verrast door was. Ergens in de organisatie bonkte iemand vast met het hoofd op tafel, dat dit niet even afgestemd was. 

Laat het bovendien aan Madame Macron (65) in Louis Vuitton over om Mary (46) in Raquel Diniz er een tikje frumpy uit te laten zien.

Brigitte had bovendien verzuimd om de hele Deense vlag uit te stralen met een wit accessoire, maar we zullen haar blonde haar in dit geval maar meetellen.

Later werd duidelijk dat de Denen onderling wel even hadden overlegd. Koningin Margrethe was in het wit met een patroontje en vormde samen met kroonprins Frederik in het blauw en Mary zo de Franse vlag. 

Als back-up hadden ze prinses Benedikte in het blauw…

…en prinses Marie in het rood. Op álles voorbereid, die Denen. 

Het is het soort bezoek waar historici en royaltyliefhebbers zich een beetje om verkneukelen. De mooiste jurken van het staatsbanket zie je vanavond, hier op Beau Monde.

 

Foto's © ANP, Det Danske Kongehus

Laatste nieuws

Zie ook