Monaco: het luxe boholeven van Andrea en Tatiana

Alle geneugten van paleismomentjes in combinatie met alle vrijheid van de wereld, wat wil een rijke hippie nog meer?

Vandaag zijn Andrea Casiraghi (34) en Tatiana Santo Domingo (34) 5 jaar getrouwd, in werkelijkheid zijn ze al ruim dertien jaar heel happy en naar royal begrippen heel hippie. Hoe zit het met deze boho socialites?

Andrea is de oudste zoon van prinses Caroline van Hannover en Monaco, Tatiana een erfgename van een Colombiaanse miljardair in brouwerijen en mediabedrijven. Als tiener zat ze een tijdje intern op de kostschool in Fontainebleau waar Andrea als dagleerling opzat.

En het was liefde op het eerste gezicht. Andrea was als kind gevormd door de voortijdige dood van zijn vader (hij was zes toen Stefano Casiraghi verongelukte) en het verdriet van zijn moeder daarover. Maar ook door het keurslijf van het hof van Monaco, waar het gezin voor een groot deel in meedraaide, hoewel Andrea zelf geen titel had.

Voor prinses Charlene in beeld kwam en tot prins Albert en zij tweeling Jacques en Gabriella kregen, was Andrea zelfs nog in beeld als potentiële troonopvolger, iets waar hij niet bijster enthousiast over was. In zijn scene van socialites en modepopjes was Tatiana… anders.

Als puber was Tatiana al een volstrekt authentieke hippiechick die niet bepaalde leefde naar haar fortuin (al konden Andrea en zij wel lekker first class vliegen zonder de ander ongemakkelijk te maken). Idealistisch was ze ook nog eens: als twintiger zette ze met haar beste vriendin het fair trade label Muzungu Sisters op, dat ze nog altijd leidt.

Andrea werd in die tijd door zijn moeder en zijn oom nogal gepusht om zich te verdiepen in politieke wetenschappen, internationale betrekkingen en de diplomatie. Bij Tatiana hoefde hij helemaal niets en kon hij zich volledig overgeven aan zijn eigen interesses: muziek, Ibiza, het strandleven en wat filantropie light.

Tatiana had omgekeerd bij hem de zekerheid dat hij niet uit was op haar geld. En voor een wat verlegen muurbloem was het leuk om de meest felbegeerde societyvrijgezel van haar generatie achter zich aan te hebben.

Wat ze bij elkaar vonden, was herkenning en het soort wederzijdse waardering waar mensen van opbloeien. Dat ze in dertien jaar nooit meer naar een ander hebben gekeken, zegt wel iets over hoe leuk ze elkaar vinden en hoe ze op hun gemak zijn bij elkaar.

  

Tatiana maakte zo al jaren op de achtergrond deel uit van de familie Casiragh-Grimaldi voor het menens werd. In juli 2012 verloofden ze zich, in november beviel ze van hun zoon Sasha (5). Het burgerlijk huwelijk werd in augustus 2013 gesloten in het paleis van Monaco, links en midden de vrijgezellenparty van Tatiana.

In februari 2014 volgde een kerkelijk huwelijk in Gstaad: het enige moment dat Tatiana haar inner prinses los liet en een tiara droeg.

Het gezin doet regelmatig mee met paleisevents, zoals de Nationale dag van Monaco.

In 2015 kwam dochter India erbij, dit jaar beviel Tatiana van zoon Max.

Het gezin woont in Londen waar Sacha inmiddels in Kensington naar school gaat, maar wordt ook regelmatig in Gstaad, Parijs en Monaco gespot.

Het zijn strandliefhebbers, in de zin dat ze in de winter bij voorkeur even naar Rio vliegen om daar bij te tanken.

Andrea is stille aandeelhouder in de bedrijven van zijn broer Pierre, die naast zijn eigen ondernemingen de zaken van hun vader nu leidt. Verder leidt hij het relaxte bestaan van een schathemelrijke vader die gaarne rookt, leest en erg geniet van niet te hoeven werken voor zijn geld.

Tatiana is naast haar gezin nog altijd druk met Muzungu.

In Londen maken ze bewust geen deel uit van het societycircuit, maar gaan ze hun eigen gang, als steenrijke hippies die hun eigen plan kunnen trekken.  

 

Foto's © BSR Agency, ANP, Getty Images, Palais Princier

 

Laatste nieuws