België: prinses Elisabeth begint op kostschool

Bye-bye België! De hertogin van Brabant zit voorlopig in Wales.

Lees ook

Na tien dagen kerken, kastelen en verantwoorde uitjes in Armenië, wordt kroonprinses Elisabeth (16) vandaag al in Wales verwacht voor haar nieuwe schooljaar op een kostschool. 

Na het welkom op het prestigieuze Atlantic College, wordt er volgens oud-leerlingen een hele week ­gekampeerd, zo meldt Het Nieuwsblad. Het schooljaar begint voor de eerstejaars met een week activiteiten om elkaar te leren kennen. Volgens Erik de Beukelaar in de Waalse pers, voormalig woordvoerder van de Belgische bisschoppen en oud-leerling van het college, wordt er een hele week gekampeerd in tenten.

Het paleis kon dat gisteren niet bevestigen, maar het staat wel vast dat Elisabeth net als alle andere leerlingen deelneemt aan de activiteiten.

Qua bagage heeft ze het bescheiden gehouden, maar de hond van het gezin gaat ze duidelijk missen…

…en haar broers en zusje haar. Elisabeth droeg een jasje van Zara en werd voor zover bekend niet aan de schoolpoort afgezet door ­koning Filip of koningin Mathilde.

Koningin Beatrix en prins Claus brachten Willem-Alexander destijds wel zelf weg. Hmm, misschien dat Hare Koninklijke Hoogheid niet op dit soort foto's zit te wachten. 

Het Atlantic College is een exclusief internaat waar vluchtelingen, ­koninklijke telgen en miljonairs naast elkaar op de schoolbanken zitten. Er moet een pittige test voor worden afgelegd, de prinses zit er tussen krap 350 leerlingen uit 119 landen. De school is gestoeld op idealen als duurzaamheid en verbondenheid tussen culturen. Wie geen beurs heeft, ­betaalt 25.000 euro inschrijvingsgeld.

Elisabeth zal de komende twee jaar in Wales studeren. Van heimwee zal ze wellicht niet veel last hebben, want de leerlingen van het Atlantic College hebben vrij veel vakantie. De kerstvakantie duurt er liefst één maand. In die periode zal Elisabeth sowieso huiswaarts keren om hier deel te nemen aan officiële activiteiten. Voor Eléonore (10), Emmanuel (12) en ­Gabriël (15) begint het schooljaar pas op 3 september.

 

Foto's © PPE Agency, ANP, Atlantic College

Laatste nieuws

Zie ook