Prinses Mary: dansjes, doorzetten en apenliefde

Ga er maar aan staan, met vier kinderen onder de twaalf vier dagen lang op werkbezoek.

Lees ook

Wat kunnen we opmaken uit vier dagen in het kielzog van het Deense kroonprinselijke gezin op de Faeröer Eilanden rondlopen? Dat prinses Mary over stalen zelfbeheersing beschikt en een heel leuk gezin heeft.

Het was een Royal Masterclass die zijn weerga niet kende: met vier kinderen vier dagen op werkbezoek naar de Faeröer Eilanden. En niks niet een beetje halfslachtig lummelen aan boord…

… het hele gezelschap ging in klederdracht aan de wal…

…poseerde zich een ongeluk…

…schudde veel handjes en deed vele dansjes.

Als kroonprins Frederik en kroonprinses Mary hun koninklijke kroost wilden testen op uithoudingsvermogen en zelfbeheersing, dan lijken ze daarin aardig geslaagd. De kinderen trouwens ook: die deden zelfs zonder morren mee aan het volksdansen, wat na zoveel dagen opzitten en pootjes geven toch wel beyond the call of duty kan worden genoemd voor Christian (12), Isabella (11), Josephine (7) en Vincent (7).

Wat ook opviel is hoe close de kinderen onderling zijn: er werd eindeloos gehugd, gekeet en steun gezocht bij elkaar…

…waarbij Christian erg aardig is en veel tijd neemt voor zijn jongste zusje Josephine…

…en broertje Vincent.

Waarvan akte. 

Verder is het een gezin waarin eindeloos wordt gehugd, geplakt en geplukt #apenliefde.

Bonuspunten voor prinses Mary, die vier etmalen lang non-stop aanstond en vaak beter haar aandacht bij het programma leek te kunnen houden dan echtgenoot Frederik. De blik van prins Christian zegt álles over de zoveelste speech die hij moet aanhoren: zo vader, zo zoon. 

 

Foto's © PPE Agency / Albert Nieboer, Det Danske Kongehus

Laatste nieuws

Zie ook