Kijktip: smeuïge serie over The Romanoffs

Duizelingwekkende rijkdom, schimmig einde, fijne nieuwe serie!

Lees ook

Lekker voor de donkere dagen: Matthew Weiner, bekend als de maker van 'Mad Men', gaat ditmaal los op de nazaten van de Russische keizerlijke familie, de Romanovs. Of zoals hij ze noemt: 'The Romanoffs'.

De serie bestaat uit acht op zichzelf staande verhalen (elke aflevering is één verhaal) in zeven landen op drie continenten en speelt in het hier en nu. In de cast bekende 'Mad Men' namen als Christina Hendricks en John Slattery, maar ook Aaron Eckhart, Amanda Peet, Noah Wyle, Isabelle Hupert en Jack Huston. Allemaal portretteren ze mensen die menen af te stammen van de Russische dynastie.

De Romanovs regeerden ruim driehonderd jaar over Rusland, van 1613 tot 1917. De laatste lichting was die van Tsaar Nicholas II die met zijn vrouw en vijf kinderen werd vermoord tijdens de communistische revolutie. Door de jaren heen zijn vele samenzweringstheorieën ontstaan over wat er nu precies met hen is gebeurd. De bekendste daarvan is die over prinses Anastasia, die aan de dood ontsnapt zou zijn en onder een andere identiteit elders oud zou zijn geworden.

Historici zien hiervoor overigens geen bewijs, maar het uitgangspunt is duidelijk een bron van inspiratie voor Weiner. "We leven in een tijd waarin mensen op zoek zijn naar een connectie met hun wortels, naar iets wat onthult wie ze zijn," zegt Weiner. "Er wordt flink gediscussieerd over wie een Romanoff is en wat er met hen is gebeurd. Het verhaal dat voor mij telt is dat we ons allemaal afvragen wie we zijn en wie we zéggen dat we zijn."

The Romanoffs is vanaf 12 oktober te streamen via Amazon Prime.  

Lees ook: 

 

Openingsfoto © Historiek.net

Laatste nieuws

Zie ook