Prinses Märtha Louise verkoopt liefdesnest

Het huis is... eenvoudig, maar het uitzicht is beslist 7,3 miljoen euro waard.

Lees ook

Noorse prinses Märtha Louise (46) en haar ex Ari Behn zijn al sinds 2016 uit elkaar, de scheiding werd eind vorig jaar officieel. En nu heeft de prinses besloten het liefdesnest waar ze ooit samen tortelden te verkopen #overenuit.

Huis Bloksberg op het eiland Hankø is ruim zeventig jaar in het bezit van de Noorse koninklijke familie. Koning Olav kocht het in 1947, Märtha Louise kreeg het in 2001 van haar vader, koning Harald. Die gebruikte het zelf als zomerresidentie, ook Märtha Louise's dochters brachten er veel tijd door: Leah (13) is er zelfs geboren.

Bij het huis hoort een stuk grond met een eigen aanlegsteiger, sauna en uitzicht op het Oslofjord.

 

Will miss this view. #beautifulmorning

Een bericht gedeeld door Märtha Louise (@martha_louise123) op

De prinses heeft er in juli en augustus nog een paar weemoedige dagen doorgebracht, vermoedelijk om de boel leeg te ruimen voor het in de verkoop ging. Het pand zou zo'n 7,3 miljoen euro moeten kosten.

Haar dochters zijn inmiddels bijna allemaal tieners, hun leven speelt zich vooral in Oslo af, met vriendinnen. En Märtha Louise zou het huis te duur en te groot vinden voor haar alleen. De villa gaat niet in de openbare verkoop, de prinses mikt op een onderhandse deal zonder pottenkijkers, lekker discreet.  

 

Foto's © Kongehuset, Google Earth

Laatste nieuws

Zie ook