De 5 mooiste royal foto’s van Chris Jackson

Onze Engelse hoffotograaf heeft uit duizenden foto's een prachtig boek over de Windsors samengesteld!

Lees ook

Fotograaf Chris Jackson is 'onze man' bij Getty Images als het aankomt op de mooiste foto's van de Windsors. En heeft daar nu zelf een selectie van gemaakt.  

Royals fotograferen is een vak apart. Ze doen niet aan poseren, dus een fotograaf moet soms in een paar seconden zijn werk doen. In Nederland hebben we onder andere Patrick, die zo slim is ook even af te drukken als de kamenier van Máxima langskomt. Albert, die als een soort razende tornado tussen paleizen pendelt. En Robin, met zijn fenomenale gevoel voor licht.

In Engeland is Chris Jackson hun equivalent. Die in zijn jaren als fotograaf een steeds vertrouwder gezicht werd voor de Windsors, zodat hertogin Camilla hem altijd een en-face kiekje gunt, de dames Windsor niet dichtslaan in zijn bijzijn en de Cambridge'jes hem een van de officiële portretten van prins George gunden. 

In dit laatste geval helpt het vast dat Chris door hen te volgen verkering kreeg met Kate's voormalige PA en huidige stylist Natasha Archer.

Zij zal binnenkort hun eerste kind krijgen, hij is inmiddels bevallen van zijn eerste boek, Modern Monarchy. En om dat te vieren hierbij een top 5 van onze favoriete foto's van Jackson. Congrats, Chris!

Prins Harry

Sentebale, 2014. Dit is de magie van zo vertrouwd zijn dat je wat dichter bij mag komen, als fotograaf. Harry laat hier in Lesotho kinderen zijn eigen foto's zien.

Prins George

Canada, 2016. Dit is een van de favoriete foto's van Chris zelf: verlegen George in een onbevangen moment.  

Prins Philip

Kras en koninklijk, maar ook een man die weet dat je in een kleine kerk vol familie niet veel ruimte hebt om uit je overjas te komen. Prins Philip deed hem buiten alvast uit. Chris legde het privémoment in alle rust vast, net voor de kerstdienst op Sandringham.

Kate en William

Bhutan, 2016. Een bezoek waar iedereen lol aan beleefde en een foto die veel zegt over de vrolijke relatie van de Cambridge'jes.  

Queen

Koningin Elizabeth in 2012, op een zeldzaam moment dat ze 'very, very amused' was. Gelukkig drukte Chris net af. That's our boy!

Modern Monarchy van Chris Jackson kost 30 euro 

Foto's © Getty Images, Chris Jackson

Laatste nieuws

Zie ook