Prins Christian vermomt als Kabouter Puntmuts

Prikwol, knickerbocker, ouderwetsche gespen - een beoogd troonopvolger heeft het niet makkelijk.

Lees ook

Het kroonprinselijk gezin van Denemarken is met het royal jacht Dannebrog vertrokken naar de Faeröer Eilanden, waar ze zich vier dagen zullen onderdompelen in de plaatselijke folklore.

De eerste foto is alvast veelbelovend. Het pak van de heren heet 'sjóstúka' en bestaat uit een hoed, overhemd, geborduurd vest, jasje en een knickerbocker met sokophouders, alles uiteraard gemaakt van traditionele prikwol. De dames dragen hun 'stakkur: wollen onderhemd, velours lijfje, geweven sjaal, zwarte mantel.

Aan school is de reis vermoedelijk verkocht als een educatieve trip, want in Denemarken zijn de scholen alweer begonnen en alle kinderen zijn inmiddels leerplichtig. Prinses Josephine (links voor) lijkt ons niet erg geestdriftig over het uitje. En ook prins Christian (rechts) ziet eruit alsof hij liever wiskunde zou maken dan te moeten rondlopen in dit toch wel opvallende kostuum.

© Det Danske Kongehus

Maar je bent aanstaande koning of niet, het is niet anders. En het wekt toch de vraag op hoe de A'tjes eruit zouden zien als Urkse vissermeisjes, nietwaar? 

© Det Danske Kongehus

Voor de kinderen van kroonprinses Mary en kroonprins Frederik is het de eerste keer dat ze op de eilanden zijn, het stel zelf was er al eens eerder op bezoek, ook toen in vol ornaat. Al had Fred toen leep voor zijn legeruniform in plaats van de plaatselijke dracht gekozen. Hmm. 

 

Openingsbeeld © PPE Agency / ANP

Laatste nieuws

Zie ook