Prins Daniel snijdt laatste band met oude leven door

Na tien jaar is het tijd om echt fulltime royal te worden.

Lees ook

Hij gaat al tien jaar als prins van Zweden door het leven, dient meerdere goede doelen, maakt kroonprinses Victoria happy en vadert over prinses Estelle en prins Oscar. Het is tijd om de laatste stap naar fulltime royal te maken voor Daniel (44).

Victoria leerde Daniel Westling kennen toen ze, herstellende van anorexia, beter in haar vel wilde zitten. Ze meende dat fitness daarbij kon helpen, hij werd haar trainer (en later aanzienlijk meer dan dat). Het was een aandoenlijke match: de kroonprinses was bloedonzeker en Daniel een provinciaaltje met een matje en een plat accent. Maar hij kon goed luisteren en hij gaf haar zelfvertrouwen. En van het een kwam dus het ander. "Hij is veel grappiger dan mensen vermoeden," zegt Victoria over haar man. "Een man om op te bouwen, een lieve man, een geweldige vader."

Daniel lijkt nooit moeite te hebben gehad met het feit dat zijn vrouw als kroonprinses een speciale positie heeft. Wel is hij al die jaren dat ze al samen zijn mede-eigenaar gebleven van de luxe fitness-studioketen Balance. En daar komt nu een einde aan: hij heeft de keten verkocht aan een concurrent, zo meldt Expressen. Feit is dat de studio al een tijdje niet meer rendabel was. "We zijn een kleine keten in een moeilijke positie," zegt bedrijfsleider Anders Svensson. "We zitten in het premiumsegment en er zijn veel budgetketens die de prijzen drukken."

Voor Daniel betekent dit de laatste band met zijn oude leven doorsnijden. Gezien het feit dat hij steeds meer werkbezoeken aflegt en een groot deel van de gezinstaken op zich neemt omdat Victoria vaak andere verplichtingen heeft, lijkt het een logische stap te zijn waar hij vrede mee heeft. En sportief blijft hij, niet alleen door middel van de eindeloze hikes die het gezin maakt, maar ook dankzij de zeer luxe fitnessruimte die in hun Paleis Haga is ingericht. Oók heel premium.  

Lees meer: Prins Daniel: "Ik ben door een hel gegaan"

Foto's © Kungahuset

Laatste nieuws

Zie ook