Hertogin Sarah: ‘Prins Andrew is een klompje goedheid’

Het klinkt alsof Fergie best zin heeft in een romantische doorstart met haar prins.

Lees ook

Niemand zal ontkennen dat Sarah Ferguson en prins Andrew goed gescheiden zijn, maar soms denk je wel eens: waar is de PR-persoon als je 'm nodig hebt? 

In haar niet aflatende offensief om zich via de aanstaande Royal Wedding van haar dochter prinses Eugenie weer bij de Windsors naar binnen te wurmen, debiteert Fergie het ene na het andere pareltje. Zo verklapte ze zonder te knipperen dat ze nog altijd een foto van haar en haar vader op haar bruiloft heeft staan, hoewel Andrew en zij in 1996 al uit zijn gescheiden.

"Ik heb nog altijd een kopie van de bruiloftsvideo en ik heb nog altijd een foto staan van mijn vader en mij in de glazen koets met de vier witte paarden. Het was een heel, heel mooie dag," zei ze tegen Kyle en Jackie O van het Australische Kiss 1065. "Ik heb hem laatst weer eens bekeken, nog niet zo lang geleden. Het was geweldig, het was een fantastische dag, nietwaar?"

Niet veel gescheiden vrouwen zullen zo over hun bruiloft praten, dus kudos to Sarah, die er uiteraard nog een schepje bovenop deed. "Het punt is dat het de mooiste dag van mijn leven was waarop ik de beste man ooit trouwde. Hij is de beste man in mijn leven en hij heeft een essentie van goud. Hij is een klompje goedheid."

Sarah en Andrew trouwden op 23 juli 1986 en kondigden in 1992 hun scheiding aan. Het stel zou uit elkaar zijn gegroeid omdat Andrew veel weg was. Het hielp niet dat Fergie hem openlijk ontrouw was en op dermate grote voet leefde dat ze zich onkoninklijk in de schulden shopte. Het gevoel is altijd blijven hangen dat ze meer gescheiden zijn onder druk van het hof dan om het feit dat ze elkaar niet meer zagen zitten. Deze foto is uit 1995, toen ze midden in de scheidingsonderhandelingen zaten. Hmm.

De Yorks hebben echter altijd zeer eensgezind als ouders opgetreden voor Eugenie en haar oudere zus Beatrice. En ze zijn onveranderlijk close: ze delen de Royal Lodge (Andrew's residentie) en een chalet in Verbier.

"Ik vlieg in en uit, hij ook," zegt ze. "Nee, we zijn niet getrouwd, ja we zijn heel gelukkig met hoe het nu is. Het mooiste is, denk ik, dat we echt een buitengewoon voorbeeld zijn van een eensgezind gezin."  

Lees meer: Rel rond royal wedding prinses Eugenie, moeder Sarah woedend

Foto's © ANP, BSR Agency  

Laatste nieuws

Zie ook