Bridget Maasland vond het lastig om in andere levensfase te zitten dan ex

Bridget Maasland (43) en Jelle de Jong (31) doen alles samen.

Lees ook

Bridget Maasland (43) en Jelle de Jong (31) doen alles samen; bios, sauna, huizen kijken… Bridget: “Iedereen mag Jelle. Mijn moeder is zelfs verliefd op hem.” Een pittige paso doble met de twee ‘Dance dance dance’-deelnemers.

tekst THEA TIJSSEN foto’s DARIO & MISJA haar & make-up ASTRID MOOKHOEK styling GERYANNE KATERBERG assistent styling REMY NIEUWENHUIJS

Wat maakt Bridget zo speciaal, Jelle?
Jelle: “Haar humor, directheid, enorme energie en enthousiasme om alles wat in het leven zit te omarmen en eruit te halen. En ze is fearless. Ze pakt alles aan. Net als dit ‘Dance dance dance’- avontuur, naast haar carrière als presentatrice. En dan heeft ze ook nog een eigen kledinglijn.” Bridget: “Ah, lief! Ik vind het leuk dat Jelle altijd geïnteresseerd is. En voor je klaarstaat. Verder is hij lief, intelligent en emotioneel ontwikkeld. Dat laatste zie ik niet veel bij mannen. Mijn zoon Mees is gek op ’m, dat is ook fijn. Iedereen mag Jelle. Zowel mannen als vrouwen vinden hem leuk. Mijn moeder is zelfs verliefd op hem.” Jelle, zuchtend: “Elly Maasland.” Bridget: “Die zou het graag anders zien… Ze is zo gek op hem.”

Iets heel anders. Jelle, sommige mensen denken dat je gay bent…
Jelle: “Wat moet ik erover zeggen? Ik kan zeggen dat het niet zo is. Er is heus weleens een vrouw die het denkt, maar het zijn vooral homoseksuele mannen.” Bridget: “In zijn vak kan hij er makkelijk voor uitkomen. Daarbij heeft hij zoveel nichtenvrienden, als die hem uit de kast hadden kunnen trekken, was dat allang gebeurd. Maak je geen zorgen.” Jelle: “Ik heb er, behalve wat smerige berichten uit de nichtenscene die ik in mijn insta-inbox krijg, geen last van.” Bridget: “Ik word moe van: ‘Hij durft er niet voor uit te komen…’ Hij is 31, geen kind meer.”

Bridget, onlangs hebben jij en Bram (28) besloten een punt achter jullie relatie te zetten. Hoe dat zo?
Bridget: “Tja, we hebben het heel leuk gehad samen. Het matchte destijds meteen. Soms kon ik na een eerste nacht met iemand denken: wanneer gaat ie weer? Maar dat had ik bij Bram helemaal niet. Toch kwamen we na verloop van tijd tot de conclusie dat het lastig is als je allebei in een andere levensfase zit. Zo moet Bram nog dertig worden, wat een belangrijke leeftijd is. En ben ik al over die andere belangrijke leeftijd van veertig heen. Ik kan niet stil blijven staan, maar kan ook niet van hem verlangen dat hij een gedeelte van zijn leven overslaat. Dat wil ik niet eens. Heel verdrietig, omdat we super veel van elkaar houden. Maar echte liefde is ook dat je elkaar kunt loslaten. Hierdoor kunnen we gelukkig wel als vrienden verder gaan. Wat ook voor Mees – die hem ontzettend graag mag – heel fijn is.”

Je had met Bram zelfs een kinderwens…
“Ja, maar daar waren we nog niet helemaal over uit. Hoewel ik vaak riep dat ik graag meer kinderen wilde, dacht ik ook regelmatig: het is misschien wel tijd voor míj. Mees wordt 10, hij is niet meer zo afhankelijk als een klein kind. Begin september ga ik naar de Filmschool van Amsterdam, een 1-jarige regieopleiding volgen. En daarna wil ik een film maken. Al sinds mijn jeugd droom ik ervan om films te regisseren. Samen met een vriendin ben ik begonnen aan een script. Het wordt een film over vriendschap. Ik vind het heel spannend om weer te gaan studeren, heb er ontzettend veel zin in.”

Meer over Bridget lezen? De nieuwe Beau Monde ligt vanaf morgen in de winkel!

 

Laatste nieuws

Zie ook