Prinses Mako: zeg maar dág tegen je verloofde…

Heel zielig, haar bruiloft gaat niet door en haar vriend heeft Japan de rug toegekeerd.

Lees ook

Arme prinses Mako van Japan. Het is al een tikje gênant je groots aangekondigde huwelijk te moeten verzetten en nu heeft ook nog eens haar verloofde het land verlaten.

Hoe zat het ook alweer? Prinses Mako (26), kleindochter van de keizer, dochter van prins Akishino en prinses Kiko, zou dit najaar trouwen met Kei Komura. Er werd een persconferentie gegeven, er was al een hotel geboekt voor het feest, opwinding alom in het royaltyminnende deel van het volk.

De eerste domper kwam in februari toen Mako via een verklaring liet weten dat de bruiloft naar een later tijdstip zou worden verzet. "We geloven dat we een paar dingen overhaast besloten hebben," meldde de prinses. "Ik wil dieper en concreter over het huwelijk kunnen nadenken en de tijd nemen om de bruiloft en wat daarna komt voor te bereiden."

In dit stadium leek er nog vooral sprake van uitstel, maar toen uitlekte dat er bij Kei in de familie onenigheid was over geld in het algemeen en een studielening in het bijzonder, leek dat de zaak toch enigszins te veranderen. Volgens het blad Shukan Gendaj is het aan Kei om 'vrijwillig' conclusies te trekken, dan wel een degelijk 'levensplan' in te dienen bij zijn schoonouders.

Intussen dient de verloving te worden gerekt, om Mako gezichtsverlies te besparen. Klinkt allemaal reuze ingewikkeld, maar gezichtsverlies is in Japan een dingetje, zeker voor prinsessen die door hun huwelijk met een burger hun koninklijke status kwijtraken.

Of het ware liefde is die alles overwint moet nog blijken. Momenteel lijkt het er meer op dat Kei zich ook nijver aan het bedenken is. Hij heeft Japan vorige week de rug toegekeerd en studeert nu rechten aan de Fordham Universteit in New York. Met 13 vlieguren en 10.500 km tussen de tortels wordt het dus voorlopig een lange afstandsrelatie, voor zover er nog sprake van een relatie is.   

 

Foto's © ANP / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook