België: Nen dikke proficiat, prins Gabriel (15) !

Zo te zien gaan er in het paleis van Laken industriële hoeveelheden gel doorheen.

Blader je door het fotoalbum van prins Gabriel van België, dan wordt vanzelf duidelijk dat de jongeman beslist een potentiële hunkfactor heeft. Letten we wel even op, Alexia?

Vijftien is hij vandaag, prins Gabriël Boudewijn Karel Maria van België. Of Gabriel Baudouin Charles Marie, mocht je het liever internationaal hebben. Liefhebber van haargel. Verder speelt hij piano en sport hij graag. 'Hij houdt van voetbal, fietsen, tennis, zwemmen, skiën, zeilen en speelt hockey in clubverband', aldus zijn officiële bio. Die niet vermeldt dat hij óók houdt van snoeiharde EDM, maar dat weten wij dan weer uit betrouwbare bron. Een overzichtje van pasgeboren tot leuke puber van de eerste reserve van de Zuiderburen.  

2003

Op zijn eerste familieportret is prins Gabriel, hier pas geboren, duidelijk 'not bothered'…

…maar tijdens een exclusiefje met zijn moeder Mathilde trok hij snel bij. 

2004

Wat kunnen we er eens van zeggen? Gabriel groeide blijkbaar in scheuten, waarbij zijn hoofd even voorrang kreeg ten koste van de rest. 

2005

Het favoriete fotomoment van álle royal ouders van nog-niet-zo-mondige kinderen: een gezellige jongensbroek met bretels. 

2006

Gabriel tijdens het zomerse fotomoment. Hij heeft voor elkaar gekregen dat hij een gewone korte broek aan mocht. 

Van al dat klimmen en poseren krijgt een mens echter wel dorst…

…en later die zomer moest hij ook nog eens voor het eerst naar school. 

2007

In de zomer heeft de prins zijn look aardig onder controle, dit is heel appropriate voor een safari door de binnenlanden van België. 

In een onbewaakt momentje laat Gabriel zich later dat jaar echter per abuis in een plusfours hijsen. Voor het eerst en ook meteen voor het laatst.

2008

Het moet zalig knikkeren en rolschaatsen zijn in die gang. Gabriel is blond en cute, net als zijn broertje Emmanuel. Maar prinses Elisabeth krijgt hier toch echt bonuspunten voor zelfverzekerd in de camera kijken #waarismijnkroon?!

2010

Het leek de fotograaf leuk, de kinderen lijken het niet zo'n succes te vinden. Gabriel plot alvast op een uitbraak. 

2011

In de broekendiscussie heeft Gabriel wederom aan het kortste eind getrokken, al zijn we ook niet verrukt van Filip in bordeaux met geel. De baard mag echter blijven. 

2012

Heerlijk cheesy, maar toch een enige foto. Met twee zussen en een broer kun je niet vaak genoeg je momentje pakken, om even tegen je moeder aan te kunnen hangen. 

2013

Het jaar waarin alles anders werd (en de korte broek uit beeld verdween). Na de inhuldiging is Gabriels grote zus Elisabeth de kroonprinses en lijkt hij verrukt zelf vermoedelijk zijn eigen leven te kunnen gaan leiden.  Bonuspunten voor de side-eye van Emmanuel! 

2014

Het lijdt geen twijfel dat Gabriel van zijn moeder houdt, maar dat geknuffel waar fotografen bij zijn, begint duidelijk gênant te worden voor de tweenie. 

2015

Zomeruitstap. Gabriel begint volwassener trekken te krijgen en draagt nog uitsluitend korte broeken als hij dat zelf wil. 

2016

Geen idee wat de gebroeders van België hier hebben bekokstoofd aan mixen en matchen, maar het getuigt van een praktische inborst en flair. En zolang er geen plusfours aan te pas komen, vinden we veel goed. 

2017

De royal beugel heeft bijna zijn werk volbracht. 

2018   

Gabriel waagt zich al regelmatig aan min of meer representatieve activiteiten… 

…en is duidelijk op de hoogte van het gevaar van liplezers als hij zijn zus iets opruiends wil toevertrouwen.

Van harte Gabriël! 

Laatste nieuws