Liechtenstein: deze prinsen zijn nog vrij!

En hun opa is de rijkste monarch van Europa - nice.

Lees ook

Mocht je prinsessenambities hebben, in Liechtenstein lopen nog een paar Doorluchtige Hoogheden vrij rond.

Maak kennis met links prins Nikolaus (18) en rechts prins Joseph (23). Die laatste is de eerste in lijn van troonopvolging. Beiden zijn zonen van prins Alois van Liechtenstein en hertogin Sophie, van zichzelf al hertogin van Beieren. Zij staat hieronder links in het kanten kleedje.

Alois (midden) is prins-regent van Liechtenstein, zijn vader Hans-Adam II (rechts) is weliswaar officieel nog staatshoofd, maar droeg in 2004 al zijn taken al over aan Alois. Zo had Hans-Adam meer tijd voor het beheren van het familiefortuin. Hij is de rijkste monarch van Europa: de familie bezit zo'n 6,6 miljard euro, zijn privévermogen 3,5 miljard euro. Klein landje, groot geld, dus.

Joseph is degene die dat later allemaal moet gaan bemannen als aanstaand Hoofd van het Huis van Liechtenstein. Als puber zat hij op Malvern College in Engeland en bracht daarna een tussenjaar door in de Verenigde Staten en Zuid-Amerika. Hij studeert momenteel bedrijfsrecht in Amerika.  

Te zijner tijd zal hij zelf de eregast zijn van de Nationale Dag van Liechtenstein, waarbij de royals gezellig even het glas heffen met zo te zien ál hun onderdanen. Op de achtergrond kasteel Valduz. 

Joseph is de oudste van vier kinderen, Nikolaus de jongste, ertussen zitten nog prins Georg (19) en prinses Marie Caroline (22). Nikolaus – kijk het hem hier eens warm hebben – staat op het punt om aan zijn tussenjaar te beginnen, hem kun je straks tegenkomen in Australië en het Verre Oosten.

 

Foto's © BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook