De gravin van Derby heeft een persoonlijk couturier

Heerlijk, even de inloopkast van een echte gravin inspecteren!

Lees ook

De echte adel houdt niet van fratsen: gravin Caroline draagt overdag niets anders dan Ulrich Engler en valt ook voor evening wear meestal op hem terug. "Ik heb geen tijd om research te doen," zegt ze in Tatler. "Knowsley runnen is een fulltime job."

De gravin van Derby is zo chic dat ze aan Ulrich een persoonlijk couturier heeft. En die couturier Ulrich Engler is op zijn beurt weer zo chic dat hij niet aan campagnes of social media doet, het fashioncircuit links laat liggen en in licentie parfums uitbrengen hoogst vulgair vindt.

Zijn ontwerpen zijn geruisloos in de zin dat ze tijdloos zijn. Gestructureerd, formeel, volmaakt op maat, maar nooit te strak. Rokken met een beetje zwier, lijfjes die zijn getailleerd maar niets dat anderen ongemakkelijk kan maken, of de gravin nu bij de bakker staat, een bruiloft in Frankrijk bezoekt of Trooping the Colour bijwoont.   

Om Engler én het landgoed in het zonnetje te zetten, werken de gravin en haar couturier samen aan een expositie van zijn tijdloze chic in de rococo balzaal van Knowsley Hall.

Dat is het voorouderlijk landgoed waar de Derby's sinds 1485 resideren en waar de tuin nog precies zo is zoals ie in 1770 werd aangelegd.

© Ulrich Engler

Ulrich logeert er regelmatig maar respecteert de verhoudingen: "Hun leven is niet mijn leven, ik heb alleen het geluk dat ik er af en toe in word genodigd."

Caroline van Derby – Cazzy voor intimi –  zoekt niet snel de publiciteit. Ze is moeder van drie (twee studenten te Oxford, een puber op kostschool) en ondergaat haar titel met de nonchalance van iemand die eraan gewend is.

Zo ontving ze toenmalig president Clinton in haar balzaal en is ze jaarlijks aanwezig bij de opening van het parlementaire jaar, in vol ornaat. En ze is close met royals, zoals de Grieken: ze was op het dubbele verjaardagsfeest van prins Pavlos en zijn dochter prinses Olympia, waar ook de Oranjes waren.

© Tatler

Maar ook op de jubileumfeestjes van de Queen en prins Philip, die in the Ritz blijken te worden gevierd. Gelegenheden waarvoor ze vrijwel altijd Engler draagt. "Hij maakt kleren die je het gevoel geven dat je mooi bent," zegt ze. "Voor mij representeren ze een soort harnas. Ze stellen me in staat mijn leven te leiden."

 

'The Derby Women and Dresses from the Derby Collection’ is te bezichtigen op Knowsley Hall van 3–7 September 2018.

 

Openingsfoto © Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook