Beau verheugt zich op zaak tegen Kemna

Beau van Erven Dorens heeft nooit meer iets gehoord van de advocaat van Kemna Casting.

Lees ook

Beau van Erven Dorens heeft nooit meer iets gehoord van de advocaat van Kemna Casting, ondanks dat hij een dreigbrief, waarin hij werd gesommeerd niet te spreken over de vermeende seksuele misstanden binnen het castingbureau, live op televisie verscheurde. Dat vertelt de presentator in Nieuwe Revu. "Ik nodig ze uit om er nog eens een keer een rechtszaak van te maken. Ik verheug me erop, laat ze maar komen", zegt hij uitdagend.

LEES OOK: Arie Boomsma bleef vrienden met Job Gosschalk

Het verscheuren van de sommatie was vooraf niet bedacht. Volgens Beau ging het om een "last-minute actie". "Absoluut, echt in 'the heat of the moment'. Een kwartier voor de uitzending kreeg ik die brief, bestaande uit drie kantjes, pas in handen."

De opnameleider wilde de brief nog afpakken, maar Beau hield hem stevig vast. "Tijdens het gesprek op de zender begon ik me vervolgens zo op te winden, tot er uiteindelijk iets bij me knapte. Want het is toch ook onbehoorlijk? Dat wij netjes onze journalistiek bedrijven en we dan op het allerlaatste moment worden gekneveld door een batterij advocaten van Kemna Casting", zegt Beau. "Als dit de manier is waarop zij denken iedereen stil te houden, dan hebben ze het goed mis."

Kogelbrief

Beau verklaarde in de bewuste uitzending van RTL Boulevard in april dat hij zich nauw betrokken voelt bij de slachtoffers van de misstanden in de acteurswereld. Hij is naar eigen zeggen zelf slachtoffer geweest van de in opspraak geraakte voormalige castingdirector Job Gosschalk. Hij zou Beau hebben voorgesteld naaktfoto's te maken en die te verkopen.

In het interview zegt Beau dat er vaker is geprobeerd hem te mond te snoeren. Zo ontving hij ooit een kogelbrief nadat hij in Boulevard een opmerking maakte over een groep belasting ontduikende "kampers". "Ik nam het zelf echter totaal niet serieus en heb de kogel nog steeds thuis liggen."

BRON: PANORAMA, BEELD: ANP

Laatste nieuws

Zie ook