Zweden: dít verdient de nanny van Estelle en Oscar

Zou jij voor dit geld 24/7 paraat staan en je socials op zwart zetten?

Kroonprinses Victoria en prins Daniel van Zweden zullen niet snel overspannen worden van hun kinderen: ze hebben twee fulltime nanny's. En fulltime betekent in dit geval 24/7 paraat.

Het kroonprinselijk paar selecteert hun nanny's al vanaf het begin op uiteraard 'kennis, kwaliteit en een klik'. Naast liefde voor kinderen zijn ook loyaliteit en discretie zeer belangrijk. Oscars nieuwe nanny Philippa, die deze zomer haar debuut maakte, komt uit Australië en dient hem alvast wat Engels bij te brengen.

Ook Estelle had een Australische nanny om die reden, Katie Millington (hier ↑  in 2015) is een paar maanden geleden teruggekeerd naar haar vaderland.

Philippa ↑ staat er niet alleen voor, maar klaart de klus samen met Isabelle Welch (25). Voor beiden geldt geen vaste werkweek of vast aantal uren, hun vrije tijd wordt afgestemd op de koninklijke agenda, dus enige flexibiliteit is een must, net als de bereidwilligheid om te reizen.

"Ze mogen niets over hun werk op sociale media plaatsen," zegt royalty-expert Karin Lenmor in Expressen en geeft aan dat helemaal offline gaan een officieuze functie-eis is. "En ze mogen ook nooit praten over hun werk of hun leven aan het hof. In ruil daarvoor krijgen ze een salaris van omgerekend 576 euro per week en kost en inwoning."

Vaak zijn het bekenden of mensen die via vertrouwelingen in beeld komen. Zo was Aase Blomqvist de nanny van Victoria, Carl Philip en Madeleine toen die klein waren. Later huurde prinses Madeleine Aase's dochter Louise Blomqvist ↑ in als nanny voor haar dochter Leonore. En Elisabeth Zimmerman, die ooit verantwoordelijk was voor Victoria zelf, werd betrokken bij de selectie van Adeline Persson, een van de eerste nanny's van prinses Estelle (en sprong zelf ook regelmatig bij).

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Oranjes en de Cambridge'jes, die erg hechten aan een vertrouwd persoon, krijgen de Zweedse nanny's geen contract voor onbepaalde tijd. Daarmee volgt Victoria een oude koninklijke traditie, waarin nanny's nooit lang aanbleven, om te voorkomen dat kinderen zich erg aan hen zouden hechten. Prins Carl Philip en prinses Sofia hebben overigens geen vaste nanny: zij zorgen zelf voor hun zoontjes en huren op afroep een vaste oppas in. Zo te zien heeft de prins geen kind aan zijn jongste zoon, prins Gabriel.   

 

Foto's © Getty Images

Laatste nieuws