Nieuwe fase: prinses Estelle naar topschool

Het Zweedse prinsesje gaat niet bepaald naar het schooltje om de hoek.

Lees ook

Het vrije leven van prinses Estelle van Zweden zit er bijna op. Ze is inmiddels leerplichtig en begint op 21 augustus haar schoolcarrière op Campus Manilla, een chique school in Djurgården.

Het is bepaald geen achterstandschool, onder de leerlingen bevinden zich veel kinderen van notabelen, mensen uit de wereld van film en cultuur en uit de welgestelde vriendenkring van kroonprinses Victoria en prins Daniel, de ouders van Estelle.

De school bestaat sinds 2013 en wordt gezien als de beste in Stockholm. Er wordt zowel basis- als vervolgonderwijs gegeven, dus het achterliggende idee is dat Estelle (en straks vast ook haar broertje Oscar) er de komende jaren een vaste en veilige plek heeft.

Het is geen heel grote school: elk jaar telt slechts twee klassen, de basisschool telt niet meer dan 500 leerlingen, zodat er veel persoonlijke aandacht kan worden gegeven.

De Zweedse prinses ging al naar een pre-school met veel aandacht voor buitenspelen en de natuur, dingen die Victoria en Daniel heel belangrijk vinden. Op Campus Manilla krijgt Estelle in ieder geval de eerste drie jaar dans. De ochtenden staan vaak in het teken van creativiteit, waarbij leerlingen muziek maken, in een koor zingen of andere podiumkunsten vertonen. Verder wordt ook aan de eerste klassen al een vorm van programmeerles gegeven. De nadruk ligt meer op leren per laptop dan met boeken, pen en papier.    

Sprekers voor de hogere klassen zijn niet de minsten: ruimtereiziger Charles Simonyi hield een praatje over ruimtevaart en als er een programma rond economie is, komt Nobelprijswinnaar Richard H. Thaler langs. Ook de catering is dik in orde: de school heeft een eigen keuken waarin biologisch wordt gekookt met voornamelijk streekproducten. Het is niet ongebruikelijk dat kinderen zelf ook broodjes bakken of snacks maken. Het wordt dus niet alléén maar blokken voor Estelle.

 

Foto's © Kungahuset, Getty Images, bron: Svenskdam     

Laatste nieuws

Zie ook