Verhuist de moeder van Meghan naar Londen?

Doria Ragland zou volgende maand al naar Londen verhuizen. Maar dan?

Lees ook

Volgens diverse Britse media staat Doria Ragland (61), de moeder van de hertogin van Sussex, op het punt om naar Londen te verhuizen, om dichter bij haar dochter in de buurt te zijn.

Het staat buiten kijf dat Doria en Meghan een zeer hechte band hebben. Doria was het enige lid van Meghans familie dat aanwezig was op haar bruiloft in mei. Vanuit de Windsors zal er geen bezwaar komen: Doria is een vrije vrouw en heeft zich vanaf het begin buitengewoon discreet en waardig opgesteld, dit in tegenstelling tot haar ex Thomas Markle, de vader van Meghan.

Doria zou al in mei de eerste voorbereidingen voor de verhuizing hebben getroffen toen ze haar baan opzei als maatschappelijk werker in de Didi Hirsch Mental Health Services kliniek in Culver City, Los Angeles. In haar oude huis in Park View wordt ze nog maar zelden gesignaleerd, ze woont inmiddels op een andere plek die beter te beveiligen is.

Doria heeft bovendien sinds de verloving van haar dochter in november 2017 beveiliging. Niet duidelijk is of die door Meghan wordt betaald of uit privéfondsen van prins Harry.  

Voor Meghan zou het fijn zijn om haar moeder in de buurt te hebben. Voor haar netwerk is ze nu nog vooral afhankelijk van Harry's vriendenkring, dan is het niet verkeerd bij je moeder te kunnen binnenvallen voor een kop koffie. Of haar te vragen of ze op Guy de Beagle wil passen als Meghan dat zelf niet kan. Nog even afgezien van de mogelijke komst van menselijke kleinkinderen, die Doria vast graag wil zien opgroeien.

Toch heeft het plan ook de nodige haken en ogen. Om te beginnen is zelfs Meghan nog niet klaar met het gedoe rond haar verblijfsvergunning, dat zou ook Doria te wachten staan. En stel dat het waar is, waar gaat Ms Ragland dan wonen? Plek genoeg in Kensington Palace, maar in de eerste plaats lijkt enige afstand tot de Tortels van Sussex wenselijk om de onderlinge relatie goed te houden. En bovendien zou het te gevoelig liggen om aan de ene kant leden van de koninklijke familie uit paleisappartementen weg te werken om een burger er voor een zacht prijsje te laten wonen.

Dat gaat niet gebeuren, meer voor de hand ligt een goed te beveiligen appartement in de buurt, waarvoor Harry de kosten voor zijn rekening neemt. Hij kan die betalen van onder andere het geld dat vrijkomt uit het trustfonds van prinses Diana en privébezit is. Bovendien wel zo fijn voor Doria om een beetje privacy te hebben.

De volgende vraag is wat ze gaat doen, want wachten tot je royal dochter je nodig heeft, lijkt echt helemaal niets voor Doria. Die op de bruiloft zeer kalm overkwam, maar in haar eigen leven een drukke dame is. Ze zou in Londen yogales kunnen gaan geven – reken maar dat een Studio Doria in een mum van tijd een wachtlijst zou hebben – maar dan het verwijt kunnen krijgen dat ze casht op de status van haar dochter. Als de Middletons al voor de leeuwen worden gegooid om een servetje met de Engelse vlag waarmee ze zouden verdienen aan de Windsors, moeten we ons geen illusies maken dat niet ook Doria's activiteiten onder een vergrootglas zouden komen te liggen.

De vraag is of ze daar zin in heeft. Of ze na al die jaren gympen, leggins, zonneschijn en vrijheid in L.A. zou kunnen wennen aan al die aandacht (en het notoir regenachtige klimaat). En of ze opgewassen is tegen een leven waarin een boodschapje doen betekent bij elke stap gevolgd worden door een roedel paparazzi.  

Misschien gaat Doria het avontuur aan.  Ze heeft maar één kind, het is begrijpelijk dat ze Meghan vaker wil zien. Bovendien heeft ze haar Bachelor's Degree in Sociologie en een Masters in maatschappelijk werk, ze kan vast ook wel aan de slag bij een instelling in Londen waar de deur niet openstaat voor paparazzi. En dan gaan we dit soort mooie momenten vast vaker zien. Fingers crossed.

 

Door Ella Vermeulen, foto's © BSR Agency, ANP

Laatste nieuws

Zie ook