15 x prinses Anne koninklijker dan ooit

Is de Princess Royal de beste Queen die Engeland nooit zal hebben?

Vandaag wordt prinses Anne 68 jaar en nee, felicitaties worden niet op prijs gesteld, want Hare Koninklijke Hoogheid heeft niets met dat soort beuzelarijen, #RegalAsF#ck.

Prinses Anne is no nonsense op het botte af. Niet geïnteresseerd in gekeuvel. Doet niet aan fashion. Zeurt nooit, mest regelmatig zelf haar stallen uit. Zeilt in haar vrije tijd met haar echtgenoot Tim álle havens van Schotland af. En heeft een bloedhekel aan mansplaining. Anne-splaining daarentegen, kan ze als de ↓ beste. 

Als de 'Princess Royal' (een extra hoge titel die ze van haar moeder, de Queen kreeg) is ze al jaren de hardst werkende Windsor van allemaal. In mei had ze er al 75 dagen vol werkbezoeken op zitten. Ter vergelijking: jongste broer prins Edward stond toen op 59 en oudste broer en troonopvolger prins Charles op 52.

Ook in eerdere jaren legde de prinses gemiddeld twee keer zoveel werkbezoeken af dan haar familieleden. Veel Britten vinden haar stiekem veel geschikter om haar moeder op te volgen dan de aanzienlijk meer verwende en wereldvreemde Charles. Dát zit er niet in, maar is natuurlijk geen reden om af te zien van een fotoreeksje van prinses Anne, zo koninklijk als het maar kan.

One of the boys. Sterker nog, ze kan de boys één voor één aan, drinkt ze van tafel en rijdt ze desnoods van de weg.  Anne is Admiraal van de Royal London Yacht Club.

Niemand die zo kritisch een wacht inspecteert als de Princess Royal.

Maar Her Royal Bitchface kan ook heerlijk lachen…

…en maakt graag anderen aan het lachen, zoals hier schoonzusje gravin Sophie.

Zo ongemakkelijk als Anne's overgevoelige schoonzus prinses Diana haar maakte, zo op haar gemak is ze bij diens aanzienlijk stabielere schoondochter hertogin Kate.   

Prinses Anne staat geweldig met ceremoniële gewaden assorti…

…en met een militaire steek…

…maar ook met een tiara…

…en een uniform.

Anne verlaagt zich bij werkbezoeken nooit tot participatie, zoals haar broer Charles. Die ze als kind al de baas was.

Nieuwkomers lust Anne rauw. Voor het ontbijt. Met een shotje whisky.

De Princess Royal heeft sassy onderonsjes met haar moeder, de Queen…

…met wie ze sinds het pensioen van haar vader prins Philip steeds vaker werkbezoeken aflegt, iets wat ze beiden erg leuk lijken te vinden.

En niemand kan zo mooi 'Kill me now' uitstralen zonder zelfs maar een spier te vertrekken. Niet dat Charles niet adorable is, maar eigenlijk zou het straks een duobaan moeten worden, want prinses Anne is zoals gezegd Regal A.F.

 

Door: Ella Vermeulen, Foto's © Getty Images

Laatste nieuws