Huh? Japanse prinses Ayako verlooft zich in haar eentje

De aanstaande bruidegom kwam er pas later aan te pas!

Lees ook

Dat prinses Ayako van Japan (27) voornemens is te trouwen, was al even bekend. Maar nu de officiële verlovingsceremonie achter de rug is, is het menens. Take that, prinses Mako!

Volgens traditie werkte de bruid de 'Nosai no Gi' verlovingsceremonie in haar eentje af. Ze ontving hierbij van een familielid van haar aanstaande echtgenoot exclusieve sake, stof voor een jurk en een lijst met geschenken die niet op het presenteerblaadje passen.

Naast haar stond haar moeder, Hisako, prinses Takamado. En achter haar hing een portret van haar overleden vader, prins Takamado. Ayako is een nichtje van keizer Akihito van Japan. Na de ceremonie gingen de prinses en haar moeder naar het keizerlijk paleis om Akihito en keizerin Michiko persoonlijk op de hoogte te stellen van de verloving. Ayako verliest door haar huwelijk met een burger haar titel.   

Kei Moriya (32), de aanstaande bruidegom, kwam er pas later aan te pas. Samen met zijn vader, Osamu, maakte hij kennis met de keizer en keizerin. Daarna dineerde hij met zijn verloofde en haar moeder.

Ook poseerde het stel voor wat foto's. De tortels leerden elkaar eind vorig jaar kennen en werden aan elkaar voorgesteld door prinses Hisako, die bevriend was met Moriya's inmiddels overleden moeder Kimie. Ayako en Moriya trouwen op 29 oktober aanstaande.  

Lees meer: 

 

Foto's © Imperial Household Agency

Laatste nieuws

Zie ook