Hot Pink! Zó dragen de royals de ultieme glamourkleur

Niet voor royal muurbloempjes, wel de Vrolijkste Kleur Ooit.

Lees ook

Omdat er nog wat zomerse dagen in het verschiet liggen: een overzichtje in hot pink, ook bekend als Beau Monde-roze. Omdat we klaar zijn met al het saaie nude en blush. En omdat de kleur werkelijk iedereen staat, kijk maar.

Margrethe

Zomers, stralend, beeldig bij wit haar…

…en bij je eigen witte royal jacht en je personal crew.

Alexandra

Alexandra von Furstenberg is sinds haar scheiding geen prinses meer, dus klampt ze zich voor wat cachet maar vast aan de achternaam van haar ex. En een felroze jurk bij haar Park Avenue Princess hoofdje: Alexandra is het zusje van prinses Marie-Chantal van Griekenland.

Máxima

We love-love-love Hare Majesteit in hot pink. Het staat prachtig bij haar teint en ze kan het hebben, want felroze? You gotta own it.

Deze strapless jurk droeg ze naar het feest voor de 40ste verjaardag van Willem-Alexander…

…en zoals het een royal design betaamt bleef het koninklijk decolleté keurig verpakt, ook toen er twee dochters dreigden te ontsnappen.

En dit pak rocks, zelfs met een blokje Goudse als accessoire.

Queen

Koningin Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk is dol op felroze omdat ze erin opvalt (ze is aan de kleine kant).

Hare Majesteit mag haar hot pink graag verder opvrolijken met een dolle hoed en wat bling van onschatbare waarde.

Waarvan akte.

Silvia

Koningin Silvia van Zweden staat felroze ook al beeldig, zij koelt de kleur bij voorkeur enigszins af met parels.  

Mathilde

Koningin Mathilde van België rukte voor een officieel bezoek aan Nederland uit in iets wat tegen magenta aanschurkte. En kans zag haar wat flets te maken. Is het de make-up of had de kleur gewoon iets frisser moeten zijn?

Kate

De hertogin van Cambridge heeft meerdere felroze stukken in de kast, waaronder deze jas die ze tijdens de zwangerschap van prinses Charlotte veel en vaak droeg. Uiteraard mét vele knopen.

Sophie

De gravin van Wessex droeg in 2004 hot pink naar het huwelijk van Mary Donaldson en kroonprins Frederik van Denemarken. Het plaatje zou vermoedelijk fraaier zijn geweest zonder de shawl. Hot pink moetje gewoon laten shinen.

 

Foto's © ANP, Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook