Hertogin Meghan over haar vader: ‘Krokodillentranen!’

Geeft Kensington Palace op een verkapte manier eindelijk tegengas?

Lees ook

Dat haar vader Thomas Markle zijn mond eens zou houden, dát is het enige verjaardagscadeau dat de hertogin van Sussex van haar vader zou willen.

Vorige week liep Thomas Markle weer eens leeg, ditmaal in de Mail on Sunday. Hij zei daarin onder andere dan het misschien maar beter voor Meghan zou zijn als hij dood was. Zijn gebabbel zorgt voor een hoop onrust in het paleis, maar erop reageren zou alleen maar olie op het vuur gooien zijn. Toch lijkt er nu wat tegengas te worden gegeven door de hertogin van Sussex.

Voor wat het waard is: het gaat om een naamloze bron in de Daily Mail. Maar aangezien Meghan – en overigens ook andere royals – wel vaker gebruik maken van een 'vriend' om ergens hun zegje over te doen, is het ook weer niet helemaal ongeloofwaardig. Het was een beproefde tactiek van prinses Diana. De Queen had aan nichtje Margaret Rhodes een betrouwbare spreekbuis. En Sarah, hertogin van York, viel er vorige week nog op terug om de megabruiloft van haar dochter Eugenie te verdedigen.

Goed, wat zegt deze 'insider'? Om te beginnen 'kan Meghan niet begrijpen waarom hij zulke nare dingen zegt'. Maar ook: 'Het is niet de eerste keer dat ze te maken heeft met zijn zelfmedelijden. Gedrag zoals dit ontstaat niet van de ene dag op de andere. Waarom denk je dat haar ouders gescheiden zijn? Meghan heeft te maken gehad met heel wat problemen rond eigenwaarde toen ze opgroeide met een narcist. Ze heeft de vaardigheden om met emotionele chantage om te kunnen gaan.'

Die laatste zinnen zijn best interessant, omdat ze naadloos passen in het zelfhulpgebabbel waar Meg als actrice in grossierde. Volgens de bron zit een ontmoeting tussen de hertogin van Sussex en haar vader te Mexico er voorlopig niet in: 'Ze is diep gekwetst en kan er niet op vertrouwen dat hij hun gesprekken privé zal houden.' Bovendien is ze niet gecharmeerd van zijn 'krokodillentranen'.   

'Meghan hecht veel waarde aan eerlijk zijn tegenover zichzelf en op zichzelf passen,' aldus de insider (iets wat zelfs haar ex niet zal ontkennen). 'Als dat inhoudt dat ze toxic relaties uit de weg moet gaan, dan moet dat maar. Het wil niet zeggen dat ze nooit meer met haar vader zal spreken, maar niet nu, niet zoals de zaken er nu voorstaan.' En nu maar wachten op Thomas' reactie. Kan nooit lang duren… 

 

Foto's © Getty Images / BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook