Olé! 10 x Máxima op haar flamboyantst

Voor als je inmiddels toch echt even een leuke Máxima-fix nodig hebt.

Lees ook

Vanwege de Grote Oranje Droogte van Zomer 2018 die nog tot eind augustus duurt, amuseren we ons tijdelijk met oude kiekjes van Hare Majesteit, totally over the top. Gotta love her!   

Knalrood, gigantische oorbellen, los haar én een hilarisch rood wagenwiel op haar hoofd: Máxima schudde in 2005 het buitengewoon brave huwelijk van prins Pieter Christiaan en Anita van Eijk leuk op. 

Het was niet de laatste keer, want in 2010 stylde ze zich passend voor het huwelijk van kroonprins Guillaume in Luxemburg. Oké, het was herfst en het jachtseizoen was al geopend, maar om nu een complete fazant op te zetten? 

Mutshoed, golvend haar dat overgaat in de volants van de jurk, geschulpte riem – het houdt niet op, niet vanzelf. Maar toch nog altijd beter dan de accountmanager Jordaanse koningin naast haar.

Vermomd als waterijsje een park openen is al Best in Máxima…

…maar dan ook nog fietsen op een vreemde fiets op hoge hakken met je boeketje achterop en de onvermijdelijke notabele naast je – kudos. Over de jurk liggen we nog wel eens wakker – wat was dit nou, eerste jaar Kunstakademie 1983? 

Het was overigens niet de eerste keer dat Hare Majesteit uitpakte met opvallende vlakverdelingen. Vorig jaar opende ze het Holland Festival in een Roksanda die euh… interessant was. Niet alleen door de roze slab…

…maar ook door de blauwe achterflap. Passend gestyled bij het avantgardistische gebodene, vermoedelijk. Wat zullen we er eens van zeggen? Het is een zegen dat Máxima het charisma heeft om in zoiets rond te lopen alsof het echt de bedoeling is.  

Er zit natuurlijk ook wel eens een flamboyant missertje tussen. Zoals deze liefdesbaby tussen de zwarte-kousen-kerk en Las Vegas. Bij een concert van de Raad van State. As you do

De Kermit! Lekker matchy-matchy, killer schoenen, zo wordt elk werkbezoek vanzelf leuk, natuurlijk. 

If all else fails: go Pino. En niks geen scharrig ruche'tje, gewoon meteen tien. Het letterlijke lichtpunt van dit officiële bezoek, zó zien we dat graag. 

 

Door Ella Vermeulen, Foto's © ANP, Raad van State

Laatste nieuws

Zie ook