Dít wordt de dresscode voor het huwelijk van prinses Eugenie

De aanstaande Brooksbanks'jes trouwen op stand, zoveel is duidelijk.

Lees ook

Als je nog geen uitnodiging hebt ontvangen voor de bruiloft van prinses Eugenie van York en Jack Brooksbank kun je voor 12 oktober gerust iets anders in de agenda zetten, want ze zijn verstuurd.

Eugenie en Jack trouwen op Windsor Castle en verstuurden aan de genodigden met goud bedrukte uitnodigingen met hun kersverse, vrij bescheiden, nieuwe monogram. Waarbij vooral de quote van Nelson Mandela opvalt, want eerder getuigden Eugie noch Jack van grote affiniteit met wat dan ook uit Zuid-Afrika. Insiders zeggen echter dat ze bevriend is met Ndaba (35) en Kweku (33), kleinkinderen van Mandela.

De gekozen quote luidt: 'Wat telt in het leven is niet slechts het feit dat we geleefd hebben, maar het verschil dat we hebben gemaakt in het leven van anderen. Dat bepaalt het belang van het leven dat we hebben geleid.' Mooie woorden, maar misschien net even wat te pretentieus voor een popje dat de afgelopen 28 jaar nu niet echt baanbrekend bezig is geweest. It's the thought that counts, zullen we maar denken. 

Ook de dresscode is bekend. Dit is voor 12 oktober 'Morning Coat', een inkoppertje voor formele zaken waarbij de Queen aanwezig is. Voor mannen betekent dit een jacquet of een net pak, voor vrouwen betekend 'Day Dress' een jurk over de knie, maar weer niet zo lang en feestelijk als een avondjurk en bij voorkeur een hoed (géén fascinator). Pippa en haar James'en (links haar broer, rechts haar man) doen het even voor. Niet bekend is of Pippa bij Eugenie's huwelijk aanwezig zal zijn: ze verkeren wel in elkaars vriendenkring, maar het zou heel goed kunnen dat Pippa – vanwege hoogzwanger of net bevallen – een keer een societyhuwelijk overslaat. 

 

Foto's © ANP, BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook