Miljuschka voor eerste keer openhartig over oom Willem Holleeder

"Ik heb hier heel mijn leven op gewacht", aldus Miljuschka.

Lees ook

Waar presentatrice Miljuschka Witzenhausen normaal gesproken niet spreekt over haar moeder Astrid Holleeder en beruchte oom Willem Holleeder, brengt ze daar nu verandering in. 

LEES OOK: Wil jij groeien in vermogen? Dat kan op déze manier

Levenslang

Astrid Holleeder besloot in 2013 haar dochter Miljuschka in vertrouwen te nemen en te vertellen over haar plan om verklaringen af te leggen over haar broer. Haar plan was om ervoor te zorgen dat Willem levenslang de gevangenis in zou gaan. Om dit te kunnen bereiken, wilde Astrid gesprekken met hem vastleggen, met alle gevolgen van dien.

'Klaar om te sterven'

"Ik heb hier heel mijn leven op gewacht", aldus Miljuschka aan The New Yorker, over het feit dat haar moeder besloot te getuigen tegen haar eigen broer. "Door te getuigen, zijn we klaar om te sterven. Ik ben een publiek figuur. Als hij wil, kan hij me vinden."

Hoewel het erg zwaar moet zijn voor de familie, is Miljuschka vooral ook erg opgelucht dat haar familie eindelijk opstaat tegen Willem Holleeder. "Het voelt als een revolutie. Toen ik opgroeide, zag ik mijn moeder zich uit de naad werken. Ik zag een sterke vrouw die misbruikt werd door haar broer. Dat ze me vertelde wat ze van plan was, dat ze gesprekken met hem ging opnemen… op dat moment zat ik heel mijn leven te wachten."

BRON: GRAZIA, BEELD: ANP

Laatste nieuws

Zie ook