Daar zijn we weer! Deze royals slaan geen bruiloft over

De Glosse Posse heeft het héél druk met elkaars bruiloften.

Lees ook

Ze hebben allemaal de leeftijd dat er voor de eerste keer wordt getrouwd en ze gaan allemaal naar elkaars bruiloften – ditmaal was prins Harry zelfs getuige.

Qua gerookte zalm, stralende bruiden en dolle speeches is de zomer van 2018 helemaal à la 'Four Weddings', maar dan gelukkig zonder 'funeral'. Wel wordt er heel wat getranspireerd en afgedept in de jacquets en feestelijke jurkjes, en lijken de hoeden steeds kleiner te worden naarmate de temperaturen stijgen.

Er zijn sinds mei al zeven aristohuwelijken in de vriendenkring van prins Harry, hertog van Sussex, en prinses Eugenie van York geweest. Dit weekend was het aan Charlie van Straubenzee en Daisy Jenks om elkaar het jawoord te geven. Ze deden dat in de St Mary the Virgin Church in Frensham, Surrey. De Van Straubenzee's hebben Belgische roots. Daisy was een beeldige bruid met een bloemensluier én natuurlijk madeliefjes (daisies) in haar boeket.   

De hele society gaf weer acte de presence om de happy tortels te fêteren. Zo waren prinses Eugenie van York en haar verloofde Jack Brooksbank van de partij, zij zullen het grootste deel van de gasten terugzien op hun eigen huwelijk in oktober, dat de grande finale van het weddingseizoen wordt.

Eugie had rekening gehouden met de zinderende temperaturen en een jurk met ventilatiegaten uitgekozen.

Eregasten waren de hertog en hertogin van Sussex, die eerder dit jaar zelf een niet onaardig bruiloftsfeest gaven en nog reuze loved-up leken. Prins Harry en Charlie zijn al sinds hun kindertijd hartsvrienden – ze gingen samen naar Ludgrove Prep School, een soort basisschool – Harry was dan ook Charlie's getuige op zijn grote dag.

De Van Straubenzees maken deel uit van de Glosse Posse, een elitaire vriendengroep uit Gloucestershire. Charlie en zijn oudere broer Thomas (hier met hertogin Kate, hij is peetouder van prinses Charlotte) zijn close met zowel prins Harry als prins William, ze trokken veel samen op als de Wales Boys met hun vader op zijn buitenhuis Highgrove waren.

Charlie, hier met prins Harry op het Rugby WK in 2015, gaf op het huwelijksfeest van prins Harry een van de speeches. Daarbij stak hij de draak met Harry's rol als zaalhoofd in hun schooltijd die "onbegrijpelijk was, gezien het feit dat hij het meest ongehoorzame kind op school was. Het enige wat ik wilde, was een knuffel van mijn moeder. In plaats daarvan pikte Harry mijn teddybeer en gooide die van het dak."  Charlie is tegenwoordig Head of UK Financial Intermediaries voor Brown Advisor, een investeringsmaatschappij.

En Harry speechte uiteraard ook op het huwelijksfeest van Charlie. 

Harry en Charlie stonden jarenlang bekend als eeuwige vrijgezellen die veel samen optrokken. Toen Charlie in 2016 als een blok viel voor Daisy Jenks 'moest Harry toch ook echt op zoek naar een vrouw',  aldus een wederzijdse vriend in de Daily Mail. Daisy, hier op de bruiloft van Harry en Meghan, heeft samen met haar zus Kitty een videobedrijf Jenks &Co. De zussen maakten op school al samen videoclips, in 2010 filmde ze haar eerste bruidsvideo op een simpele laptop(!) Die was zo vrolijk en energiek, dat ze onmiddellijk werd geboekt voor 18de en 21ste verjaardagen, jubileums en bruiloften. Sindsdien is ze fulltime videograaf.  

Omdat Kitty een van de bruidsgasten was, werd Daisy's eigen huwelijk vastgelegd door een bevriende collega. Het momentje waarop de bruidegom zijn bruid per riksja wegtrapt zal de eindmontage zeker halen.

 

  Door: Ella Vermeulen, Foto's © PPE Agency, Getty Images, BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook