Monaco: eerste ver-weg-vakantie voor Royal Twins

Les Adorables gaan met prins Albert en prinses Charlene naar 'een tropische bestemming'.

Lees ook

Prins Albert van Monaco wilde niet verklappen waar de reis heen gaat, maar duidelijk is dat het iets paradijselijks is met palmen en een bountystrand.

De prins is inmiddels weer aan het werk en doet in People luchtig over het feit dat hij op doktersadvies recentelijk zijn agenda moest leegvegen. "Ik had een kuchje," zegt hij over de longinfectie die maar niet overging toen hij van een bezoek aan Amerika terugkeerde naar Monte Carlo. "Alles is nu weer bijna normaal. Ik was uitgeteld en moe, het is een erg druk jaar geweest, vooral in mei en juni had ik veel afspraken en heb ik veel gereisd. Tien uur per dag vergaderen is vrij normaal voor me en daar komen dan de ritten bij en ook nog eens drie tot vier events per avond. Doe dat een paar maanden achter elkaar en dan wordt het na verloop van tijd te veel."

Om verder bij te komen gaat de prins op een lange zomervakantie met zijn vrouw prinses Charlene en hun tweeling, prins Jacques (die al een coole zonnebril heeft) en prinses Gabriella (3,5). Het wordt hun eerste echte ver-weg-vakantie. "We gaan behoorlijk ver weg," zegt de prins die verder nog wel kwijt wilde dat het een tropische bestemming betrof en dat de vakantie vooral bedoeld was om uit te rusten. "We gaan veel zwemmen. Onderweg maken we een stop omdat het anders een wel heel lange vlucht voor de kinderen wordt. We gaan heel ver naar het westen en ik kijk er erg naar uit, omdat het geweldig gaat worden en ik beslist aan een break toe ben." Hmm, heel ver naar het westen: Tahiti? Fiji? The suspense is killing us.

Gevraagd hoe rustgevend een vakantie met twee ondernemende peuters kan zijn (prinses Charlene liet zich onlangs ontvallen dat de tweeling 'te veel energie heeft') schoot de prins in de lach. "Moet je horen, ik neem elke dag al een paar uur vrij om met ze te gaan zwemmen, dus ik heb een aardig idee wat me te wachten staat. Maar geloof me, met hen samen zijn, is altijd leuker dan een kabinetsbijeenkomst van drie uur." Snorkels en zwembandjes mee, dus.

 

Foto's © Getty Images, HSH prinses Charlene / Palais Princier  

Laatste nieuws

Zie ook