Zweedse prinses Madeleine verhuist naar Florida

Het hele gezin O'Neill woont vanaf dit najaar in The Sunshine State.

Lees ook

Aan de verhuisdrift van prinses Madeleine van Zweden en haar man Chris O'Neill komt nog lang geen einde. Het gezin verkast binnenkort naar de Verenigde Staten, waar het zich in Florida gaat vestigen.

Het Zweedse hof heeft het nieuws inmiddels bevestigd. Madeleine en Chris woonden al samen in New York en Stockholm, momenteel zijn ze in Londen gevestigd en dit najaar wordt het dus Florida. Volgens de krant Expressen zijn ze gisteren vertrokken uit Zweden.

"Het is een goed moment voor het gezin om deze stap te maken," zo luidt de verklaring. "De kinderen zijn nog niet leerplichtig." Madeleine en Chris hebben er drie: prinses Leonore, prins Nicolas en prinses Adrienne. 

Chris heeft een Amerikaanse vader en zowel een Brits als een Amerikaans paspoort. Hij werkte jaren in Amerika en gaat dat ook nu doen, al houdt hij wel zijn kantoor in Londen aan. Ook Madeleine was al vaak in Amerika voor haar activiteiten voor de World Childhood Foundation.

De verhuizing is volgens het hof niet permanent, als prinses Leonore leerplichtig is (in Zweden is dat pas met zeven jaar) zullen Chris en Madeleine vermoedelijk alsnog kiezen voor Londen of Stockholm. In die laatste stad houden ze hun eigen verblijven op het paleisterrein, al zullen ze er vermoedelijk minder vaak zijn. Het pendelt toch even wat makkelijker tussen Londen en Stockholm, dan tussen Florida en de Zweedse hoofdstad.

 

Foto's © Getty Images, Kungahuset, ANP

Laatste nieuws

Zie ook