Glennis Grace: ‘Toen hij vertelde dat hij nog bij z’n ouders woonde, dacht ik: wat?!’

Met AGT wil Glennis Grace laten zien dat zij de beste is.

Als een Nederlander succes heeft in Amerika, zijn we allemaal trots. Zo ook op Glennis Grace (40), die de jury van ‘America’s got talent’ wist te imponeren. Als kind was ze al vastbesloten om de VS te veroveren. Nu gaat het lukken! En anders is er altijd nog plan B. Met de B van baby…. In gesprek met een doorzetter.

tekst THEA TIJSSEN foto’s DARIO & MISJA styling NGA HO visagie MIFA MAN haarstyling CHARACEE VELDBOOM

De beste zijn

Wij wisten het al, maar nu weet Amerika het ook. Glennis Grace blaast iedereen omver met haar stem. Sinds ze als 16-jarig meisje de ‘Soundmixshow’ won, later Nederland vertegenwoordigde op het Songfestival en nu alweer jaren met The ladies of soul volle zalen trekt, weet iedereen dat Glennis ‘on-Nederlands’ goed is. Logisch dat ze nu de grenzen opzoekt. En er graag overheen gaat. Dus deed Glennis auditie voor ‘America’s got talent’ (‘AGT’). Dat ze door is verbaast ons niks. En Glennis eigenlijk ook niet. Glennis: “Ik denk altijd: geef mij één minuutje de kans om te zingen. Dat is de ‘urge’ die ik heb om m’n ding te doen. En ja, ik doe nu natuurlijk mee aan ‘America’s got talent’, waar ik wil laten zien dat ik de beste ben. Als je die insteek niet hebt, hoef je er niet aan mee te doen.”

Haar jonge vriend

Onlangs kwam in de media dat je al een jaar een relatie hebt met je gitarist, Levy Simon, vertel…
“Klopt. We hadden het expres niet verteld, omdat het niemand wat aanging. Ik schreeuwde het altijd van de daken als ik weer eens verliefd was. Dit keer had ik daar geen zin in. Wellicht vanwege een bepaalde groei in het leven en dingen die ik heb meegemaakt. Waarom zou ik het aan de hele wereld laten weten? Ze komen er toch wel achter. We vonden het ook leuk om te kijken hoelang het zou duren voordat de pers het zou ontdekken…”

Levy is 24, jij 40. Hebben jullie het in het begin nog afgehouden, omdat jullie het leeftijdsverschil te groot vonden?
“Hij dacht dat ik jonger was en ik dacht dat hij ouder was, haha. Op een gegeven moment zei hij: ‘Ik woon nog bij mijn ouders.’ Dus ik: ‘Wat? Hoe oud ben je dan?’ En hij: ‘Ja maar… Hoe oud ben jíj dan?’ Ik was net 39. In die fase twijfelden we: is dit oké, kan dit wel? Al bedacht ik meteen dat ze dit in Amerika erg toejuichen, haha. Je bent daar heel wat als je een jonge gozer aan de haak slaat. Bovendien: als Bridget (Maasland, red.) het kan, kan ik het ook. Ik zei tegen Levy: ‘We moeten genieten van wat we nu voor elkaar voelen. Hoe leuk we het hebben.’ Beiden hadden we daar wel angsten over. Tot je niet meer om de gevoelens voor elkaar heen kunt.”

Ik las dat jullie kinderen willen…
“Ja, ik ben gek op kids. Het is altijd mijn droom geweest om meerdere kinderen te hebben. Levy wil er twee, dus we moeten opschieten. Ik heb niet alle tijd van de wereld meer. Ik hoop dat het me nog steeds gegeven is. Al zijn er ook andere middelen om die wens uit te laten komen.”

Uiterlijk

Ben je tevreden met jezelf?
“Ja. Tot een jaar geleden was ik erg dun. Zo dun, dat mensen dachten dat ik een eetprobleem had of aan de drugs zat. In die periode praatte ik met het universum: ‘Geef me een dikkere kont.’ Ik had geen billen, zo dun was ik. Op een gegeven moment stopte ik met roken en kwam wat aan. Tot ik tegen het universum moest zeggen: ‘Uh, nu mag het wel stoppen met die billen, hoor.’ Haha! Ik ben nu tevreden met mijn lichaam. Ik zie er veel gezonder uit. Fijn, want ik wilde niemand het idee geven dat je dun moet zijn.”

Jeugd

Je hebt geen makkelijke jeug gehad, hoe kijk je daar nu op terug? 
“Dat heb ik achter me gelaten, dus ik wil er niet te uitvoerig over spreken. Bovendien heb ik nu weer goed contact met m’n moeder. Ook dankzij die therapie. Daar heb ik geleerd bepaalde zaken naast elkaar te zetten: welke goede dingen zijn er gebeurd? Waar kwamen bepaalde dingen vandaan vanuit mijn ouders? Ik kijk daar nu op een andere manier naar. Dat ik het moeilijk vond, blijft zo. Maar ik kan het inmiddels beter relativeren.”

Meer lezen over Glennis? De nieuwe Beau Monde ligt vanaf morgen in de winkels!

Laatste nieuws