Thomas Markle over Meghan: ‘Kille meid met kapsones’

Thomas Markle heeft het helemaal gehad met zijn 'superieure' dochter.

Lees ook

Het houdt niet op, niet vanzelf. Thomas Markle, de vader van hertogin Meghan, heeft weer eens zijn hart gelucht, ditmaal in een drie keer drie uur durend interview met The Mail on Sunday.

Die naar eigen zeggen mijnheer Markle niet heeft betaald om leeg te lopen over zijn beroemde dochter. Wat het raadselachtig maakt wat Markle precies probeert te bereiken met zijn gebabbel. Als hij, zoals hij beweert, echt graag een band zou willen met Meghan, zou hij er goed aan doen wat discreter te zijn en wat minder verongelijkt met journalisten te babbelen. Een bloemlezing van zijn meest recente pareltjes:

Meghan zwijgt hem dood: "Ik ben erg gekwetst dat Meghan me helemaal heeft verbannen. Eerder had ik een nummer waarop ik haar persoonlijke assistenten in het paleis kon bellen en sms'en. Maar nadat ik een paar kritische woorden heb gezegd over hoe de Koninklijke Familie Meghan heeft veranderd, zijn alle contacten verbroken. Die nummers zijn opgeheven, ze werken niet meer. Ik kan niet meer in contact komen met mijn dochter."

 

Een bericht gedeeld door Mira H (@makeupbymira18) op

Thomas is boos op het paleis, deel 1: "Op 4 augustus is ze jarig en ik wil haar een kaart sturen. Maar als ik die naar Kensington Palace stuur of waar ze nu ook maar mag wonen, zal het er een van de duizenden zijn. Ze zal hem waarschijnlijk niet eens zien. Ik heb overwogen om hem aangetekend te versturen, maar dan zal het Paleis hem vermoedelijk eerst drie uur in water weken om er zeker van te zijn dat ie niet explodeert."

Thomas is boos op het paleis, deel 2: "Ik ben gefrustreerd door alle tegenstrijdige informatie. Harry en Meghan zeiden tegen me dat het niet nodig was me te verontschuldigen voor het paparazzi debacle omdat dat het verhaal alleen maar langer in het nieuws zou houden. En een paar uur later belde iemand van het paleis, zei dat ik de Koninklijke Familie voor het hoofd had gestoten en dat hij me kon helpen 'een verontschuldiging samen te stellen.' Dat vond ik best schokkend, omdat ik zelf al had aangeboden excuses te maken. Ik ben geen kind, ik heb geen hulp nodig om me te verontschuldigen. Alsof je op een speciale manier sorry zou moeten zeggen tegen de Koninklijke Familie, zeg."

Er komt melodrama aan te pas: "Doodgaan zou zo erg niet zijn. Ik houd er een wat Boeddhistische filosofie op na waar het de dood aangaat. Misschien zou het makkelijker voor Meghan zijn als ik er niet meer was, dan zou iedereen medeleven hebben. Maar ik hoop dat we ons zullen verzoenen. Ik zou het erg vinden om te sterven zonder haar nog te hebben gesproken."

 

Een bericht gedeeld door Korede (@akoredeonline) op

Thomas Markle zegt: "De Koninklijke Familie is net een sketch van Monty Python. Maak een kritische opmerking over hen en ze stoppen hun vingers in hun oren, bedekken hun ogen en trekken de luiken dicht. Ze willen het gewoon niet weten."

 

Een bericht gedeeld door Daisyblog (@daisyjudeblog) op

Over de exclusieve privéscholen die hij voor zijn dochter betaalde: "Moet je horen, ik heb wel zo'n beetje mijn grens bereikt met Meghan en de Koninklijke Familie. Ze willen dat ik mijn mond houd, dat ik gewoon verdwijn, maar ik laat me niet zomaar het zwijgen opleggen. Wat me irriteert, is Meghans superieure houding. Zonder mij zou ze niets zijn. Ik heb ervoor gezorgd dat ze de hertogin is geworden die ze tegenwoordig is. Alles wat Meghan heeft, heeft ze aan mij te danken."

Over zijn ex, Doria Ragland: "Meghan heeft haar kapsones van haar moeder. Doria zei altijd tegen Meghan: 'Als ze niets voor jou doen, waarom zou jij dan iets voor hen doen?' Ik ben persoonlijk van mening dat je met een beetje vriendelijkheid een eind komt, ik geef mensen graag het voordeel van de twijfel. Met een aardig woord kom je een eind. Meghan is lang genoeg actrice geweest, ze weet hoe ze met fans moet omgaan, dat je daar maar beter aardig kunt zijn."

Over Meghans ondankbaarheid: "Ze is nu een moederskindje, Doria krijgt tegenwoordig veel eer. Meghan lijkt te zijn vergeten dat ze ook bij mij woonde tot Doria en ik uit elkaar gingen toen ze zes was, en dat ik ook daarna intensief deel uitmaakte van haar leven. Ik haalde haar uit school omdat ik pas laat hoefde te beginnen in de studio. En toen Meghan elf was, trok ze weer bij me in tot ze zeventien was en ging studeren. Het leven was destijds goed voor me. Ik verdiende goed en kon het me veroorloven om haar het beste te geven: goede scholen, goede opleidingen, een goed huis. Ze is de vrouw geworden die ze nu is, dankzij alles wat ik voor haar heb gedaan. En krijg ik daar enige erkenning voor? Een bedankje? Ze praat niet eens meer met me. Ik vind dat kil."

Lees meer:

 

Foto's © Getty Images

 

Laatste nieuws

Zie ook