Griekenland rouwt, prinses Olympia feest door

Misschien heeft de Griekse prinses een tact-implantaat nodig?

Terwijl in Griekenland drie dagen van nationale rouw is afgekondigd voor de vele slachtoffers van de bosbranden, viert prinses Maria-Olympia van Griekenland er schaamteloos vakantie.

Aan boord van een luxe jacht vierde de prinses onder andere uitbundig haar 22ste verjaardag voor de Griekse kust en plaatste daarvan kiekjes op haar Instagram, waarbij haar maaltje zee-egels haar 'taart' was. De foto's vielen niet in goede aarde.

© Instagram HRH Princess Maria-Olympia of Greece  

"Als je land in brand staat en mensen sterven, kun je dan als prinses niet een beetje empathie tonen? Deel in ieder geval niet dit soort foto's tijdens de dagen van rouw!' schreef een volger. "Je bent een snotneus van de meest arrogante en verwende soort," reageerde een ander. "Kun je je voorstellen dat Meghan of Kate foto's van hun verjaardagen uploaden terwijl Engeland brandt?" meldde een derde.

De prinses reageerde niet heel handig: "Ik zit te eten, het is mijn verjaardag! Natuurlijk voel ik me vreselijk over wat er gebeurt in Griekenland, maar val me niet aan om een foto van zee-egels." Oh dear.

 

Η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων της χθεσινής ημέρας, με όλους όσους συμμετέχουν στην διάσωση των κατοίκων των πληγεισών περιοχών και όσους συμπάσχουν σε Αττική, Κορινθία, Κρήτη και άλλες περιοχές της χώρας μας. Προσευχόμαστε για την πλήρη ανάρρωση των τραυματιών και για την αποκατάσταση των περιουσιών των συνανθρώπων μας. Τα ειλικρινή μας συλληπητήρια σε όσους θρηνούν. Καλή δύναμη σε όλους.

Een bericht gedeeld door Pavlos Crown Prince (@pavlosgreece) op

Andere Griekse royals betuigden hun medeleven aanzienlijk ingetogener. "Onze gedachten zijn bij de slachtoffers en nabestaanden van de slachtoffers van gisteren," schreef Olympia's vader kroonprins Pavlos in het Grieks. "En bij al degenen die betrokken zijn bij de redding van de inwoners van de getroffen gebieden en degenen die lijden in Attica, Korinthe, Kreta en andere delen van ons land. We bidden voor het totale herstel van de gewonden en voor het herstel van het eigendom van onze medemensen. Onze oprechte condoleances aan degenen die rouwen. Grote kracht voor iedereen."

"Mijn gedachten, medeleven en gebeden gaan uit naar allen die getroffen zijn door de tragische branden in en rond Athene", luidde de verklaring van kroonprinses Marie-Chantal, de moeder van Olympia.

Ook prins Nikolaos en zijn vrouw…

….prinses Tatiana van Griekenland, die in Athene wonen, hebben hun bezorgdheid getoond over het vuur en hun medeleven betuigd aan de slachtoffers en nabestaanden.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima, die een vakantiewoning in Griekenland hebben, hebben eveneens hun deelneming betuigd.

Net als groothertog Henri van Luxemburg en zijn vrouw Maria-Teresa

Net als koningin Elizabeth, namens haar en prins Philip. Zo doe je dat dus, Olympia #noblesseoblige

 

Foto's © BSR Agency

Laatste nieuws