Prinses Charlene leeft helemaal op in Zuid-Afrika

Mandela, Obama, Tutu - zó zien we de prinses niet vaak.

Lees ook

Staat Hare Doorluchtige Hoogheid er in Monaco nog wel eens als ijskonijn bij, in haar thuisland Zuid-Afrika zie je een héél andere prinses Charlene.

Charlene is al een tijdje in Zuid-Afrika voor wat de 100ste verjaardag van Nelson Mandela zou zijn geweest als hij nog leefde.

Ze hield een gloedvolle speech bij een bijeenkomst van de naar hem genoemde stichting.

Bovendien was er een feestje rond aartsbisschop en mensenrechtenactivist Desmond Tutu – voorzitter van de Global Elders – dat ze niet wilde missen. 

Ze bleek hem al jaren te kennen, nog uit haar tijd als profsporter. 

En je kunt altijd op oud jongetje Richard Branson rekenen om een fotomomentje op te eisen. 

Charlene ging ook nog langs bij de goede doelen waarvan ze beschermvrouw is.

En uiteraard werd ze ergens aan een zwembad gespot, #corebusiness.

En of het nu komt omdat ze de taal vloeiend spreekt en weet hoe het eraan toegaat, ze is in Zuid-Afrika altijd net een slagje daadkrachtiger, stralender en spontaner dan in Monaco, waar ze toch vaak vooral de rol van Doorluchtig Behang heeft. 

Best een gemiste kans, want als je ziet hoe leuk ze omgaat met kopstukken als Obama, zou Monaco haar ook best eens voor méér kunnen inzetten dan de beeldige gestylde moeder van Les Adorables (ze facetimede met hen in haar afwezigheid) en af en toe eens een bezoekje aan een bejaardentehuis. Zeker nu prins Albert oververmoeid is, kun je je afvragen of het geen tijd is Charlene vaker in te zetten, voor events met wat meer inhoud.  

 

Foto's © Palais Princier

Laatste nieuws

Zie ook