Patricia Paay wint rechtszaak over seksfilmpje

Hoewel de tv-persoonlijkheid het enorme bedrag niet krijgt, heeft ze de zaak wel gewonnen.

Patricia Paay kreeg vandaag te horen of ze een schadevergoeding van 4,5 ton zou krijgen van onder meer GeenStijl voor het publiceren van een seksvideo van haar.  

LEES OOK: Patricia Paay: 'Dan zag ik de bladen tegenover het hondenvoer liggen en dacht: Patricia niet kijken!'

Hoewel de tv-persoonlijkheid het door haar voorgestelde bedrag niet krijgt, heeft ze de zaak wel gewonnen. GeenStijl en twitteraar Eendevanger hebben onrechtmatig gehandeld door het filmpje te plaatsen. Dat laat advocaat Johan Langelaar van Patricia Paay weten. De blondine krijgt een schadevergoeding van 30.000 euro aan immateriële schade toegewezen.

Uitspraak

De partijen probeerden na de zitting in mei nog tot een schikking te komen, maar dat mislukte. De rechter doet nu alsnog uitspraak. De zaak draait om de video waarin te zien is dat Patricia plasseks heeft met een man. Tijdens de zitting vertelde ze dat het publiceren van het filmpje het ergste is wat haar ooit is overkomen. "Ik vind gewoon dat dit gestraft moet worden", zei de blondine. "Dit mag nooit meer gebeuren. Je wil gewoon dood, je wil dit niet, dit verwoest je leven." Ze ondervindt nog dagelijks last van wat er is gebeurd.

Volgens de advocaat van GeenStijl ging het filmpje al dagen rond op WhatsApp en zou Patricia de video zelf hebben doorgestuurd aan 'minstens vijf mensen'. Dat zou ze met andere filmpjes vaker hebben gedaan, beweerde de raadsman.

BRON: GRAZIA, BEELD: ANP

Laatste nieuws