Queen schenkt de Sussex’jes een liefdesnestje

'Een cottage met dolfijnen aan het plafond en een liefdesgrot in de tuin. Please?'

Lees ook

Wie enig aanzien heeft binnen de Windsors, kan leuk onroerend goed tegemoet zien in de buurt van een residentie. En dat geldt ook voor prins Harry en hertogin Meghan.

Volgens Britse media heeft de Queen Adelaide Cottage in het Home Park van Windsor Castle aan hen geschonken. Cottage kun je in dit geval met gevoel voor understatement gebruiken. Het 19de eeuwse landhuis werd in 1831 gebouwd voor koningin Adelaide, de echtgenote van koning William IV.

Bijzonder is de volledig afgeschermde tuin die optimale privacy biedt plus zeven met hekken afgezette ingangen en uitgangen naar het kasteel, om ongezien te komen en gaan. Het ligt bovendien op slechts een paar mijl van de Guards Polo Club in Windsor Great Park, waar Harry regelmatig speelt.  

Adelaide Cottage is een romantisch pand dat is ingericht in een mengelmoes van stijlen.

Speciale vermelding verdient het plafond in de grote slaapkamer dat versierd is met vergulde dolfijnen en touwornamenten van een jacht uit 1800: de Royal George. Voor de liefhebber, zullen we maar zeggen. Dit is niet het plafond in kwestie, maar het geeft een idee van de stijl. De dolfijnen moet je er zelf even bijdenken. 

 De Grieks-Egyptische haard klinkt ook vrij spectaculair. Foto's zijn er niet van, maar je moet je er zoiets bij voorstellen. Prins Albert, de man van koningin Victoria verfraaide de omgeving met romantische faux grotten, een rotstuin en een waterval, beslist royal must-haves voor een wandeling in stijl. 

Adelaide Cottage diende tot voor kort als woning voor mensen die dicht bij de Windsors stonden. De bekendste was Peter Townsend, ere-stalmeester van koning George VI. Na WOII ging hij er wonen met zijn vrouw Rosie. Toen ze in 1950 uit elkaar gingen, bloeide er een romance op tussen Peter en prinses Margaret, de zus van de Queen, die zich vermoedelijk deels in de cottage afspeelde.

De meest recente bewoner was Simon Rhodes, zoon van Margaret Rhodes, nichtje en hartsvriendin van koningin Elizabeth. Het pand is in 2015 gerenoveerd en de beveiliging is opgeschroefd. Naast het appartement in Kensington Palace en het weekendhuis dat de Sussesx'jes voor twee jaar huren in de Cotswolds, dient Adelaide Cottage als country-uitvalsbasis bij Londen. Ze kunnen er ook onder elkaar zijn na officiële aangelegenheden op Windsor Castle.

 

Foto's © BSR Agency, Classic Murals, Getty Images, Wikimedia

Laatste nieuws

Zie ook