Vriend Carice van Houten openhartig over relatie

Hoewel het op het eerste uit zag als een rebound, is daar nu niks meer van over. 

De ontmoeting tussen Carice van Houten en de Australische Guy Pearce ging snel en rommeling. Hoewel het op het eerste uit zag als een rebound, is daar nu niks meer van over. 

LEES OOK: Zoon Carice van Houten nu al gek van The Beatles

De twee ontmoetten elkaar in 2015 op de set van de film Brimstone. "We zijn tegen elkaar opgebotst." Op het moment dat ze elkaar ontmoette zat Guy in een emotioneel dieptepunt in zijn leven. Zijn vrouw Kate Mestiz had een einde gemaakt aan hun 18-jarig huwelijk en het zat de Australiër zwaar, zo vertelt hij in een interview aan Seven Plus

"Kate en ik zijn in januari uit elkaar gegaan en ik ontmoette Carice in juni of juli. Ik zei tegen haar: 'Dit is de ergste versie van mij die je kunt treffen.' Maar dat leek ze juist innemend te vinden." Tijdens het interview werd er gevraagd of Carice in eerste instantie geen rebound was geweest, waarop hij antwoordde: "We zijn een relatie begonnen. Hoewel er elementen van een rebound in zaten, waren we allebei volwassen en verantwoordelijk genoeg om te zeggen: laten we opnieuw beginnen, terwijl we een baby verwachten." Hun zoon, Monte, werd in 2016 geboren. Over Carice als moeder zijnde zei Guy het zoete volgende: "Ze is goddelijk en lief en een prachtige moeder." 

Zoon

Guy voelde eerder nooit de drang om vader te worden. "Mijn leven is best creatief en Kate wilde niet, dus we zeiden: 'Prima, deal.'" Toch kreeg hij wél een kindje met Carice. "Het is surrealistisch, omdat ik zo lang heb gezegd geen kinderen te willen. Het voelt een beetje als een schip dat je probeert een andere richting op te krijgen en ik vind het soms nog steeds moeilijk te geloven. Mijn hart gelooft het zeker al, maar mijn hoofd is er soms nog niet."

Scheiding

De scheiding met Kate was een moeilijke periode voor de acteur. "Ik heb me heel 2015 ellendig gevoel. Toen ben ik over de wereld gereisd met de vraag: wie ben ik eigenlijk? Ook dronk ik heel veel, dus ik ging heel dronken de straat op en dacht: kijken water gebeurt. Ik had een soort doodswens. Ik was niet actief suïcidaal."

Een hele tijd heeft de acteur niets over zijn scheiding willen zeggen. Hij wilde zo zijn ex-vrouw in bescherming nemen, maar werd zelf de boeman, want hij kreeg opmerkingen zoals "Je bent een klootzak, omdat je affaire kreeg met Carice, haar zwanger maakte en daarna jouw vrouw hebt verlaten", naar zijn hoofd geslingerd. Maar zo was het helemaal niet gegaan. De scheiding kwam mede doordat de twee uit elkaar aan het groeien waren. Toch kwam het als een shock. " Het was heel shockerend. Ze heeft me altijd op beide benen op de grond gehouden. Toen we uit elkaar gingen, was die basis weg."

BRON: SEVEN PLUS, BEELD: ANP

Laatste nieuws