Prinses Mabel spreekt tijdens wereldaidsconferentie

Prinses Mabel heeft zondag alvast een voorschot genomen op de grote wereldaidsconferentie die maandag begint in Amsterdam.

Lees ook

Een drukke week voor prinses Mabel! Ze voerde het woord bij Generation Now, waarin de International AIDS Society en Woman Deliver samenwerken om jonge vrouwen en meisjes gezondheid en rechten te verkrijgen.

LEES OOK: Prinses Mabel koopt huis vlakbij Loosdrechtse Plassen

Mabel sprak namens Girls Not Brides, een organisatie die strijdt voor het uitbannen van kindhuwelijken. "Als je landen waar het percentage jong volwassen met hiv het hoogst is, vergelijkt met de landen waar kindhuwelijken veel voorkomen, dan zie dat het bijna om dezelfde landen gaat. Het laat het verband zien tussen hiv en kindhuwelijken en de noodzaak beiden gezamenlijk aan te pakken en te bestrijden." aldus de prinses tijdens de voor-conferentiebijeenkomst.

Het is niet de eerste keer dat de prinses zich uitlaat tijdens een wereldaidsconferentie. In 2004 (Bangkok) en in 2016 (Durban, Zuid-Afrika) liet de prinses ook van zich horen. 

Drukke agenda

Het wordt rennen en vliegen, maar het zijn stuk voor stuk goede doelen waarvoor de prinses zich deze week inzet. Vandaag is ze deelnemer én spreker bij de vorige week in Brussel begonnen mars die maandagmiddag in Amsterdam aankomt en naar congrescentrum RAI voert. Dinsdag is er een boekpresentatie van The Impatient Dr. Lange, een boek over de MH17 omgekomen aidsstrijder, Joep Lange, én woont ze een forum bij over Innovation and impact: tipping the scale for adolescent girls and young women. Woensdagavond is er in de Beurs van Berlage een bijeenkomst die ze opent. Diezelfde avond zien we haar in het De La Mer Theater bij The Power of Love. Vrijdag leidt ze een paneldiscussie hoe parlementsleden de stijd tegen aids kunnen voeren. 

Benieuwd welke Britse royal we maandag én dinsdag tijdens het wereldaidsconferentie in Amsterdam kunnen vinden? Klik dan HIER. Hint: het is een knapperd!

BRON: TELEGRAAF, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook