Sexy & chic: zó dragen royals de blote-schouders-look

Een Bardot-top is deze zomer duidelijk een royal must-have.

Lees ook

Een Bardot-top wordt het ook wel genoemd, een look die de schouders bloot laat, maar ook weer niet strapless is. Deze royals doen even voor hoe je het deze zomer chic houdt.

Catherine

Voordeel van een Bardot-top is dat de delen over de schouder nog enige steun bieden, het is niet zo zenuwslopend als strapless op pad gaan en steeds onkoninklijk moeten hijsen.

Meghan

De hertogin van Sussex heeft van haar beeldige schouders meteen haar signature look gemaakt, al verpakt ze het een en ander bij voorkeur in een boothals die aanzienlijk hoger sluit. De Carolina Herrera die Meghan bij Trooping the Colour droeg, kwam het dichtst in de buurt van een héél chique BB-halslijn.   

Diana

Prinses Diana droeg in 1983 deze avondjapon met een Bardot-hals naar een balletvoorstelling in Australië.

En het was niet haar enige Bardotmomentje. In de jaren tachtig (links) bepoederde ze haar schouders nog met zilverkleurige glitter, later gebruikte ze haar schouders meer als powervrouw-look.

Máxima

Ook koningin Máxima gooit haar blote schouders wel eens in de strijd, zoals tijdens een bezoek aan Sydney in 2006 – van deze top met de complete dagproductie van een houtbewerkingsbedrijf worden we nog wel eens badend in het zweet wakker.

Maar ze kan er ook fraai blootgeschouderd shinen, zoals tijdens het galadiner voor het Corps Diplomatique in 2015.

Mary & Jo

Hoe lief is dit? Kroonprinses Mary en prinses Josephine kozen allebei voor een Bardot-top voor dit zomerse fotomoment.

The Original! 

Hier doet de naamgever nog even voor hoe je een Bardot-top draagt: Brigitte was degene die de look in de jaren vijftig wereldberoemd maakte.

 

Foto's © Getty Images, ANP, PPE Agency

Laatste nieuws

Zie ook