Genieten: het Griekenland van de Oranjes

Wat is er zoal te doen in dat Griekse paradijs van het koninklijk gezin?

Lees ook

Voor alle duidelijkheid: we hebben geen idee of het koninklijk gezin momenteel in Griekenland vakantie viert. Ze kunnen ook in Argentinië zitten, chillen in Miami of met een camper door Canada crossen met drie verveelde prinsessen achterin.

We weten het simpelweg niet. Maar áls koning Willem-Alexander en koningin Máxima in hun paradijsje bij Doroufi Kranidiou zitten, is er genoeg te doen.

© ANP

Zo hebben ze een eigen haven voor de royal speedboot en spullen voor watersporten assorti.

© ANP

Het grote huis is van alle gemakken voorzien en heeft een riant zwembad om in af te koelen, voor het geval die trap naar zee toch teveel uitdaging is.

© Google Earth

Maar goed, de hele tijd in zo'n koninklijke enclave zitten is ook niet alles, dus wat is er nog meer te doen in de buurt?

Spetses 

 © Holiday Warehouse

Een populaire trekpleister in de buurt is Spetses, een societyhub waar het wemelt van de rijke dan wel adellijke mensen.

De Oranjes zijn kind aan huis bij Resort Orloff: mooi uitzicht, lekker eten, zwembad…

… en vertrouwde gezichten zoals de Griekse royals, links koning Constantijn, rechts koningin Annemarie. Ooit stonden er ook vrolijke foto's van de Oranjes op de pagina van Orloff, maar die zijn inmiddels verwijderd, wat op tenenkrommende controledrift wijst. Al kan het ook wel een nieuwe privacywet-dingetje zijn, daar willen we vanaf wezen. 

Paros

© TUI

In 2016 werden Willem-Alexander en Máxima gespot op het Griekse eilandje Paros (ten zuiden van Mykonos) waar ze een beetje winkelden en een antiekwinkeltje uitplozen. Het ligt niet bepaald in de buurt van de eigen villa, maar een jacht of heli is ongetwijfeld snel geregeld. Hoewel er ook een veerboot vanaf Porto Cheli gaat. Ze zullen toch niet…? 

Porto Cheli 

© ANP

Het St. Tropez van de Peloponnesos. Vliegveldje voor private jets en heli's, luxe resorts, hier wonen koning Constantijn en koningin Anne-Marie van Griekenland tegenwoordig als gewone burgers. 

© ANP

Er is een uitgegraven stadje uit de oudheid (Halieis) in de buurt van Porto Cheli en verder vergelijkbare ruïnes in Olympia (thuisbasis van de Olympische vlam, wat ons link lijkt, gezien de droogte daar), Mycenae en Mystras. De vraag is echter hoe fascinerend twee pubers en een tweenie het bezichtigen van oude stenen zullen vinden.

Wel weer spectaculair is het Corinth Canal dat met zes bruggen de Peleponnesos met het vasteland verbindt. Er wordt gebungejumpt en er zijn SUP- en kanowedstrijden.

© Kastria Cave

En voor het geval geen van de Oranjes last heeft van claustrofobie, is ook de Merengrot in Kastria vast wel lekker koel op een zinderende dag. We vermoeden echter dat het gezelschap de voorkeur geeft aan euh… wat mondainere locaties.  

 

Openingsfoto © ANP

Laatste nieuws

Zie ook